Paul Blokhuis en (op het scherm) Reshma Roopram.
Paul Blokhuis en (op het scherm) Reshma Roopram. Foto:

Brandbrief aangeboden aan staatssecretaris

BARENDRECHT - De brandbrief waarin ruim 150 wethouders het Kabinet oproepen tot actie, vanwege de gevolgen van de aanhoudende COVID-19-pandemie voor de jeugd, kreeg de afgelopen weken veel aandacht. Het initiatief voor de brief kwam van wethouder Reshma Roopram . Vrijdag overhandigde zij de brief aan staatssecretaris Paul Blokhuis.
De brief resulteerde de afgelopen weken onder andere in een kamerbrede motie, waarin de regering verzocht wordt in overleg met jongeren, deskundigen, zorgverleners en wethouders jeugd (gemeenten) tot een deltaplan jeugd te komen, dit voor 1 juni aan de kamer te zenden.
Vervolgens maakte het Kabinet bekend 200 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor een maatschappelijk steunpakket gericht op jongeren en kwetsbare groepen. Ook kondigde het Kabinet miljardensteun aan in een ‘nationaal programma', om onderwijsachterstanden weg te werken.
Reshma Roopram overhandigde haar brief aan staatssecretaris Blokhuis én ging, samen met wethouders jeugd uit het hele land, het gesprek aan.
Reshma Roopram: "Dat was een heel goed gesprek, waarin we duidelijk konden maken hoe de jeugd ervoor staat.”
Blokhuis twitterde: "Overleg met wethouders over een actieplan voor jeugd. Veel enthousiasme bij allen om te werken aan perspectief voor jongeren tijdens en na corona. We nemen hun oproep ter harte en gaan direct hiermee, mét jongeren, aan de slag.”