Vachtverzorging bij Bibi kost veel tijd.
Vachtverzorging bij Bibi kost veel tijd. Foto:

Bibi heeft apart kapsel

REGIO - Het konijnenverblijf van De Dierenstee zit momenteel helemaal vol. Helaas zijn de meeste konijnen nog niet plaatsbaar, maar dat geldt gelukkig wel voor Bibi, een voedster van een jaar oud.
Bibi is een Teddy konijn en zij heeft dus een langharige vacht die veel verzorging nodig heeft. Helaas is de vacht van Bibi niet goed onderhouden. Toen Bibi al last had van klitten en vervilte plekken is de voormalige eigenaar zelf aan de slag gegaan, terwijl het aan te raden is om dit door iemand met veel ervaring, bij voorkeur een trimster, te laten doen.
In de opvang is getracht de verknipte vacht enigszins te fatsoeneren, maar Bibi is er (nog) niet mooier op geworden. De vraag is zelfs of de vacht weer helemaal normaal zal aangroeien. Heel sneu, want Bibi moet ook veel pijn hebben gehad door de vele klitten. Misschien is dat ook de reden dat ze soms een beetje lelijk tegen je doet.
Bibi is een stoer dametje dat goed duidelijk kan maken wat ze wel en niet wil, maar daarnaast is ze ook lief. Je kunt Bibi aaien, al is dat nu, met haar half kale ruggetje, niet heel prettig voor haar.
Voor Bibi wordt een baas gezocht die ervaring heeft met Teddy konijnen en dus weet dat de vachtverzorging veel tijd kost. Daarnaast is het gezelschap van een ram heel belangrijk.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl.
www.dierenstee.nl