Kalme openingsdag voor de bibliotheek in gebouw 't Plein.
Kalme openingsdag voor de bibliotheek in gebouw 't Plein. Foto:

Bibliotheek Carnisselande heropend

BARENDRECHT – In stilte ging maandag 1 maart om 13 uur de bibliotheek aan het Middeldijkerplein weer open. De afgelopen maanden was de bibliotheek in verband met verbouwing gesloten. Door de coronamaatregelen was er geen gelegenheid om van de heropening een feestje te maken.
De heropening was de lezers in Carnisselande niet ontgaan. Kort na de opening stond er al een rijtje mensen te wachten voor de deur. Dat komt ook door de beperking, dat er momenteel maar één klant tegelijk naar binnen mag.
In verband met de coronamaatregelen komen bezoekers van de bibliotheek niet verder dan de balie. Daar kunnen ze boeken inleveren en vooraf bestelde boeken ophalen.

Voorhad de bibliotheek beneden een jeugdafdeling. Deze is verdwenen. Op deze plaats zitten nu de wijkteams en de Veiligheidspost. In de bibliotheek kan ook vergaderruimte worden besproken.
Het gebouw waar de bibliotheek zich in bevindt heeft de naam 't Plein gekregen. Het moet een centrale plek worden voor de wijkbewoners. Voorlopig is daar nog geen sprake van. De wijkteams en de Veiligheidspost ontvangen in verband met de coronamaatregelen voorlopig helemaal geen bezoekers.