Theo de Jong naast zijn vrouw voor de werkplaats van Esberg.
Theo de Jong naast zijn vrouw voor de werkplaats van Esberg. Foto: Ronald Hooijmeijer

Garagebedrijf T.M. de Jong stopt na 44 jaar

BARENDRECHT – Garagebedrijf T.M. de Jong aan de Voordijk is niet meer. Na 44 jaar hebben Theo en zijn vrouw Hannie de activiteiten stopgezet. De belangrijkste reden is het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Theo.

,,Je moet toch een keer stoppen”, zegt hij daar zelf over. Maar zat ben ik het werk zeker nog niet. Daarom blijf ik nog twee dagen werken. Vakgarage Esberg in Rhoon heeft het klantenbestand overgenomen en ik ga daar nog parttime aan de slag. Daarmee komt mijn werk niet abrupt ten einde en zien de klanten nog een vertrouwd gezicht als ze de auto brengen.”

Koning

,,Veel zal er overigens niet veranderen voor mijn klanten. Rens Esberg staat er hetzelfde in als ik", vervolgt Theo de Jong.
"De klant is koning en vooral eerlijk zakendoen. Dat begon bij mij altijd met volledige transparantie. Als er een onderdeel vervangen was, dan liet ik het oude onderdeel zien. En als de banden nog wel even meekonden, dan bleven ze er gewoon onder zitten. Met diezelfde insteek werkt Vakgarage Esberg. De uurtarieven zijn ook hetzelfde, dus wij hebben met een bijzonder goed gevoel onze klanten inmiddels geïnformeerd dat ze voor onderhoud bij Vakgarage Esberg aan de Nijverheidsweg 11 in Rhoon, terecht kunnen."

Trots

Vakgarage Esberg is sinds november 2019 in Rhoon gevestigd. Met de verandering van de locatie maakte het bedrijf een enorme groei mee. Rens: ,,We zijn bijzonder trots op ons bedrijf en medewerkers. De showroom zit aan de rondweg en is daardoor een echte blikvanger met een moderne werkplaats en vakkundige 1e monteurs/APK-keurmeesters."

"Voorheen was in deze locatie Citroën dealer Het Motorhuis gevestigd. Daardoor weten veel mensen niet dat wij als Vakgarage nu het onderhoud aan alle merken auto’s uitvoeren. Daarom ben ik ook blij met de overname van de klanten van Theo. Het is nu aan ons, om deze klanten niet teleur te stellen en ze dezelfde service te bieden als Theo deed.”

En Theo? ,,Zoals gezegd ga ik twee dagen bij Esberg werken en verder zien Hannie en ik wel. We houden van fietsen en wandelen en er zijn een hoop uitgestelde activiteiten. De garage vroeg altijd veel aandacht. Die hopen we de komende tijd in te gaan halen.”

Kijk voor meer informatie op de website:

www.vakgarageesberg.nl