Suzanne Nuijens en haar moeder Petra Nuijens-Barendregt.
Suzanne Nuijens en haar moeder Petra Nuijens-Barendregt. Foto:

Actie voor behandeling zieke Suzanne

BARENDRECHT - Bij veel inwoners van Barendrecht heeft Petra Nuijens-Barendregt de afgelopen week een folder in de bus gedaan. Ze zamelt geld in om een medische behandeling mogelijk te maken voor haar dochter Suzanne.
Suzanne Nuijens (26) heeft progressieve MS, ze gaat snel achteruit. "Voor deze vorm (PPMS) is maar één medicatie (Ocrelizumab infuus) in Nederland, deze heeft op Suzanne geen effect”, legt moeder Petra Nuijens uit.
"Er is nog één zeer effectieve behandeling, alleen deze behandeling, stamcel transplantatie (aHSCT), wordt tot op heden nog niet uitgevoerd en vergoed in Nederland. Omdat er in Nederland te weinig patiënten zijn, is onderzoek hier naar, in Nederland stop gezet. De behandeling kan 14 april 2021 uitgevoerd worden in Rusland.”
De behandeling in Moskou kost 50 duizend euro. Daar komen nog 40 duizend euro bij voor onder meer de reis, de nazorg en de revalidatie.
"Om dit te kunnen bekostigen heb ik een stichting opgericht, omdat dit de enige manier is geld op te halen”, legt Petra Nuijens uit. Met een folder en een website wil ze bekendheid geven aan haar actie.
Suzanne Nuijens woont momenteel met haar vriend op Bonaire. Ze groeide op in Barendrecht en Heerjansdam. Ze zat op basisschool De Rank in Heerjansdam en op VMBO Buitenoord in Barendrecht. Op het MBO Albeda te Rotterdam deed ze de opleiding Pedagogisch medewerker.
Suzanne is net voor jaar 21 ste verjaardag naar Bonaire vertrokken. Ze werkt daar als onderwijsassistent.

www.suzannevsms.com