Barendrechter verdacht van opruiing

BARENDRECHT – Een 26-jarige man uit Barendrecht is aangehouden in verband met de rellen in Rotterdam, op 25 januari.
In verband met de rellen zijn maandag en dinsdag vijf mensen aangehouden. Het gaat om de Barendrechter en vier jongens uit Rotterdam Zuid (2 x 17, 18 en 20 jaar).
De Barendrechter is aangehouden voor opruiing na plaatsen van berichten op social media. De vier Rotterdammers zouden betrokken zijn bij vernieling en het gooien van stenen naar de politie. Er zijn tot nu toe zeventien verdachten aangehouden.

Theehuys vals beschuldigd

BARENDRECHT – Onbekenden hebben zaterdag de gemeente Barendrecht gemeld dat Theehuys Polderzicht in de Zuidpolder het terras had geopend. Daarop heeft een BOA een controle uitgevoerd.
“Zoals de meeste mensen weten hebben wij geen terras opgebouwd en is de beste BOA vandaag voor niets aan de deur geweest. Verspilde moeite dus”, meldde het Theehuys zaterdag.
“Wij willen iedereen er nogmaals op wijzen dat er op ons terras geen plaats genomen mag worden. Ook niet aan de picknicktafels die er staan. Wij zien het ook graag anders maar helaas mag het niet.”

Investering in veiligheid

BARENDRECHT - Er wordt de komende jaren ruim drie miljoen euro gestoken in de sociale- en verkeersveiligheid in de gemeente. De gemeenteraad heeft hier dinsdag mee ingestemd. Het geld is afkomstig uit de opbrengst van de aandelen Eneco, die de gemeente heeft verkocht.
Er wordt onder meer geïnvesteerd in veilige wegen en oversteekplaatsen. Om de veiligheid te vergroten worden meer camera's geplaatst en komen er twee extra BOA's.