Schoolzwemmen

"De cijfers spreken boekdelen. De zwemles van 300.000 kinderen is stopgezet en 200.000 kinderen staan op de wachtlijst. Met de zomer in aantocht en het waterrijke Nederland is het wachten op verdrinkingen. De zwembaden gaan weer open en dat biedt perspectief! Alleen met particuliere zwemlessen wordt het een langdurige kwestie voordat de achterstand is ingelopen.
Gelukkig heeft Barendrecht een heel mooi zwembad!
Het schoolzwemmen is helaas al een aantal jaren afgeschaft dus dit is een prima reden om deze foute beslissing teniet te doen.
Zwemmen leren is een zeer belangrijk deel van je opvoeding. Je hebt er je hele leven plezier van. Het kan je leven redden en misschien dat van iemand anders. Er zijn de afgelopen jaren al teveel kinderen buiten de boot gevallen. Leer je het niet op jonge leeftijd dan sta je waarschijnlijk de rest van je leven aan de (water)kant en mis je heel veel plezier.

Er is veel geld in de Gemeentekas gestroomd met de verkoop van Eneco. Hoe mooi zou het zijn om de jongste inwoners van de Gemeente hier van te laten profiteren! De kinderen leren zwemmen, het zwembad wordt weer vaker gebruikt en bussen kunnen ook weer rijden. Het mes snijdt aan 3 kanten! Iedereen blij!!"

Anja Molendijk,
Barendrecht


16-jarigen

"16- bijna 17-jarige. Geen puber meer maar bijna volwassene. Een tijd om na te denken over je toekomst. Als je bijna 17 jaar bent heb je 2 keuzes in je leven.

Keuze 1:

Nadenken over je toekomst. Wat wil ik worden. Mm eens kijken:
Opleiding tot brandweerman. Met loeiende sirene door een dorp rijden op weg om een koe of paard uit een sloot te takelen. Hoe spannend is dat ……….
Met een legerjeep van defensie op oefening over de heide in Brabant scheuren. Hoe vet is dat ……..
Je verdiepen in de techniek van windmolens of meehelpen die enorme gevaartes te plaatsen. Hoe waanzinnig spectaculair is dat .……
Als chauffeur op een zwaart ransport vrachtwagen zo’n grote wiek van een windmolen vervoeren in de nacht over de weg met allemaal zwaailichten. Hoe cool is dat ……
Als bouwvakker meehelpen om duurzame huizen te bouwen met zonnepanelen en allerlei energiezuinige snufjes. Hoe mooi is dat ……..
Voor al deze beroepen is een opleiding. En er zijn nog wel 100 opleidingen voor elk beroep dat er is. Je bent bijna 17 jaar. Een geweldige leeftijd om de wereld te gaan ontdekken. Je overgrootouders hebben Nederland weer opgebouwd uit het puin van de oorlog. Nederland heeft nu jongens zoals jij nodig om Nederland veilig en welvarend te houden.

Keuze 2:

Je bent bijna 17, maar je verveelt je. School gaan is niet leuk. Eigenlijk is alles stom.
Hopelijk haal je je schooldiploma, maar wat dan. Een beetje blowen en chillen met vrienden. Je hersens worden er zo niet beter op, maar ach wat maakt het uit.
Een vervolgopleiding kiezen valt niet mee, want ja wat moet je kiezen?

Een tip: Misschien met je vrienden onder het chillen eens nadenken over jouw en jullie toekomst. Hoe vet, waanzinnig, cool en mooi is dat?"

Ada van den Boogaard,
Heerjansdam.


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.