Miranda Groen en Ciska Paauw.
Miranda Groen en Ciska Paauw. Foto:

Lief & Leed straten in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 16 maart zijn Miranda Groen en Ciska Paauw van Stichting KijkopWelzijn te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Ze kondigen een nieuw initiatief aan: de Lief & Leed straten.
"Samen één tegen eenzaamheid is het devies. Of je pas in een straat woont, of al 30 jaar… het is altijd goed om je buren te ontmoeten en samen iets te doen. Het idee bestaat al in een aantal grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Steeds meer plaatsen nemen dit initiatief over", leggen ze uit.
Elke straat mag het op eigen manier aanpakken en invullen. Straten die omzien naar ouderen in hun straat, burenhulp geven, aandacht hebben voor ziekte in de straat. Maar ook buren die iets organiseren, zoals een stamppotbuffet of de tuin opknappen voor een buur die dat zelf niet meer kan. De gemeente Barendrecht en KijkopWelzijn zijn enthousiast en nemen het op in hun actieplan tegen eenzaamheid.
KijkopWelzijn faciliteert een Lief & Leed straat met een jaarlijks Lief & Leed potje van 100 euro, bedoeld voor bijzondere gebeurtenissen in de straat, zoals een bloemetje bij ziekte en een kaartje bij een verjaardag. Leuke bijeenkomsten waar tips en ervaringen worden uitgewisseld.
Hart voor Barendrecht is op dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
www.hartvoorbarendrecht.nl