Vredesvlam voor beter asiel- en migrastiebeleid

BARENDRECHT - Het platform Statushouders Barendrecht ontvangt op zondag 14 maart tussen 15 en 16 uur de vredesvlam die op 1 maart ontstoken is in Mesch in Limburg.

Al wandelend via Brabant en de Hoeksche Waard komt de vlam aan op de locatie De Kleine Duiker voor een ‘koffie to go’ stop. Deze corona-proof wandelestafette is een onderdeel van de landelijke actie Lopend Vuur, waarmee in vele steden en dorpen aandacht wordt gevraagd voor de onmenselijke situatie van vluchtelingen aan de Europese grenzen.

Na de ontvangst in Barendrecht wordt de vlam, na een wandeltocht van 10 kilometer, doorgegeven aan Rotterdam. Jos Smeets die de tocht vanuit Maastricht loopt, wordt hierbij vergezeld door enkele Barendrechters.

Op 16 maart zullen de vier landelijke routes samen komen in Den Haag, op het plein voor de Tweede Kamer, om de politiek op te roepen tot een humaner asiel en migratiebeleid.

"Door mee te doen aan Lopend Vuur willen we als Platform Barendrecht laten zien dat er draagvlak is voor een humaan asiel- en migratiebeleid”, zeggen de leden van het platform. Ze willen onder meer dat direct 500 minderjarige vluchtelingen uit Griekse kampen worden gehaald. Ook zou er gezorgd moeten worden voor een versnelde huisvesting van statushouders uit het AZC in Rotterdam en omliggende gemeenten.

Een overzicht van de tocht en meer informatie over het doel ervan is te vinden op de website:
migreat.org/lopendvuur