(Foto: Ingmar Timmer)
(Foto: Ingmar Timmer) Foto:

AfvalHelden in het zonnetje gezet

BARENDRECHT – Vorige week werd voor de eerste keer de Week van de AfvalHelden gehouden: een week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan en in het zonnetje worden gezet. Wethouder Cees Schaap verraste daarom de medewerkers van de NV BAR Afvalbeheer, mede namens gemeenten Albrandswaard en Ridderkerk, met een traktatie.

Wethouder Cees Schaap: “Het is voor de meesten van ons heel vanzelfsprekend dat afval wordt opgeruimd en opgehaald. Daarom is het wat mij betreft een heel goed initiatief om daar eens bij stil te staan en onze waardering te tonen voor alle mensen die ervoor zorgen dat wij in een schone omgeving kunnen wonen.”

Medewerkers in de afvalbranche zijn van essentieel belang voor de volksgezondheid en helpen mee aan een mooie, schone leefomgeving. Met de inzameling van ons afval zorgen zij voor een belangrijke stap om van afval weer nieuwe grondstoffen te maken.

Ongeveer tachtig bedrijven uit de branche deden mee aan de Week van de AfvalHelden, waaronder de NV BAR Afvalbeheer.

Op de website en social media van de NV BAR Afvalbeheer (www.bar-afvalbeheer.nl) werden video’s geplaatst met de eigen AfvalHelden in de hoofdrol. Zij vertelden over hun werk en geven tips over het aanbieden van afval. Voor kinderen staan op de website acht kleurplaten.

Kijk voor meer informatie over deze themaweek ook op:
www.weekvandeafvalhelden.nl