Dode en gewonde bij brand

BARENDRECHT – Eén persoon is zaterdagavond 6 maart overleden en een ander gewond bij een brand aan de Van Hogendorpsingel.
De brand is rond 18.50 uur ontstaan. Volgens getuigen was het een korte, felle brand. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook de traumahelikopter werd ingezet.
Het slachtoffer overleed ter plekke. De gewonde werd in de ambulance behandeld.

'Prikfraudeurs' actief

HEERJANSDAM – De politie waarschuwt dat er oplichters actief zijn die doen alsof ze namens de GGD aan huis komen vaccineren.
Eind januari en eind februari zijn in Heerjansdam twee dames op leeftijd slachtoffer geworden van deze fraudeurs. Het opvallende is dat deze fraudeurs niet de dames hebben bestolen maar dat deze slachtoffers zijn ‘gevaccineerd’ door de verdachten. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op en doen onderzoek. In de tussentijd: de GGD prikt níet aan huis. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen.

De slachtoffers zijn een 90-jarige en 83-jarige vrouw uit Heerjansdam. Beide vrouwen werden aan de deur benaderd door mensen die zich voordeden als medewerkers van de GGD die een vaccin tegen Corona zouden komen injecteren. Op goed vertrouwen lieten beide slachtoffers de ‘GGD-medewerkers’ binnen. Aldaar werden zij geïnjecteerd door deze ‘medewerkers’. De 83-jarige dame werd een paar dagen na de vermeende vaccinatie nog gebeld met de vraag of het goed met haar ging.

Familie van de slachtoffers roken onraad en schakelden de politie in. De slachtoffers zijn enorm geschrokken maar maken het verder goed.


D