Gemeente belasting

“Was u ook zo verbaasd over de aanslag van de Gemeentebelasting die u onlangs ontving?
We zijn inmiddels gewend dat die belasting elk jaar hoger is dan het jaar ervoor, maar nu is de verhoging ongeveer 10% hetgeen voor veel mensen een bedrag van meer dan 100 euro extra betekent, dit jaar.
GroenLinks en de VVD probeerden nog om de boel te sussen, het zou misschien om 20 euro verhoging gaan per gemiddeld huishouden.
Toen er verkiezingen waren in 2018 kregen we een ander beeld voorgehouden:
de VVD zou zich inzetten voor verlaging.
het CDA wilde lagere lasten.
de SGP/CHU wilde een verlaging overwegen.

Hoe kan je dan toch de belasting zo verhogen, dit lijkt toch volksverlakkerij?
Na de kindertoeslagaffaire blijkt opnieuw hoe onbetrouwbaar onze overheid is.
Hadden we dat vooraf geweten dan hadden we op een andere partij gestemd.”

Dr v Nielen,
Barendrecht


Lentewandelen met Echt voor Barendrecht

“De lente breekt de komende week weer aan. En in Barendrecht zijn gedurende de lockdown veel mensen aan het wandelen geslagen. Zo ook EVB! En wij wandelen -binnen alle beperkingen die er nu zijn- ook graag met u. Daarom organiseren wij de komende maand: lentewandelen met EVB!

Speelt er iets in uw wijk waar u graag eens met een raadslid naar kijkt? Of vindt u het fijn om eens met een raadslid van gedachten te wisselen? De raadsleden van Echt voor Barendrecht spreken graag met u af voor een wandeling. Ook samen hardlopen is mogelijk. Voor opgeven of meer informatie kunt u contact opnemen met EVB op 0180- 20 10 20 of via secretaris@echtvoorbarendrecht.nl “

Roeland Bol,
voorzitter EVB,
Barendrecht


Priklocatie

"Sinds enige tijd passeer ik met de auto de bordjes ‘Corona-19 priklokatie’ op de Dierensteinweg in Barendrecht. Wat handig dacht ik steeds bij het langs rijden en vorige week was het zover mijn oproep om gevaccineerd te worden lag op de mat.
Via DigiD kun je zien waar en wanneer de vaccinatie moet plaatsvinden. Ik kon kiezen uit drie locatie n.l. Den Haag, ’s Gravenzande en Alphen a/d Rijn, mijn broek zakte af: waarom niet hier in Barendrecht.
Ik heb direct naar het daarvoor aangewezen nummer van het RIVM gebeld met de vraag waarom ik niet geprikt kon worden in mijn eigen woonplaats. De heel vriendelijke vrouw vond Den Haag en die andere plaatsen voor mij ook niet echt voor de hand liggend, maar in Barendrecht kon ze toch echt geen priklokatie ontdekken. M.a.w. de priklokatie Barendrecht is een fake locatie."

Willem Vincente,
Barendrecht

(naschrift van de redactie: De GGD laat weten dat de vaccinatielocatie in Barendrecht pas open gaat als er voldoende vaccin is.)


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.