Menno Vooges. (foto: John Groeneweg)
Menno Vooges. (foto: John Groeneweg) Foto:

BVV Barendrecht strikt Menno Vooges

BARENDRECHT - Met Menno Vooges heeft Barendrecht voor komend seizoen een van de meest getalenteerde verdedigers uit de regio gestrikt. De 22-jarige stopper kiest na een kort verblijf bij Rijsoord naar een terugkeer in het divisievoetbal, maar moet zich met een achterstand in de hoofdmacht zien te knokken.

Ja, hij weet het zelf ook. Eigenlijk kan je je kruisband op geen beter moment scheuren dan in deze voetballoze maanden. Toch kwam de tik voor kersverse Barendrecht-aanwinst niet minder hard aan. Twee maanden geleden sloeg het noodlot op een training van Rijsoord toe. Vooges scheurde zijn kruisband en meldde zich voor een lang revalidatietraject in de lappenmand.

“Ik hoor inderdaad van iedereen dat ik geluk heb dat het nu gebeurt”, lacht de 22-jarige centrumverdediger. Ondanks dat hij al twee maanden geblesseerd aan de kant staat, miste hij nog geen minuut. De KNVB besloot de competitie namelijk definitief te schrappen vanwege de coronapandemie. “Dat is wel een geluk bij een ongeluk, ja. Maar leuk is het niet. Ik heb nog nooit te maken gehad met een zware blessure. Met de huidige coronamaatregelen erbij is het extra zuur.”

Voor Vooges was het nieuws uit het ziekenhuis een flinke klap. Na dit seizoen vertegenwoordigt hij namelijk de clubkleuren van Barendrecht, waar hij voor een nieuwe kans op divisieniveau gaat. In het verleden speelde hij al op het hoogste niveau met ASWH. “Begin vorig seizoen koos ik voor Rijsoord. Een stapje lager, in de hoofdklasse, hoopte ik meer speeltijd af te dwingen en mezelf daarmee te ontwikkeling.”
Na slechts een handjevol wedstrijden in Ridderkerk slaat hij zijn vleugels alweer uit. Vanwege corona was zijn verblijf bij Rijsoord van korte duur. “Barendrecht volgt me al sinds mijn jeugd en vroeg me wat ik na dit seizoen ging doen”, blikt Vooges terug. “Ik had al voor mezelf besloten dat ik na dit seizoen weer een stap omhoog wilde maken. Mijn ambitie ligt namelijk op het hoogste amateurniveau.” Bij Barendrecht gaat hij als Derde Divisionist strijden om een plek in de Tweede Divisie, de heilige graal voor amateurvoetballers.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd haalt Barendrecht een speler die al ervaring opdeed op dat niveau. “Bij ASWH speelde ik redelijk wat, stond ik zelfs een lange serie in de basis. Ik wilde echter wekelijks gaan spelen. Bij Rijsoord was het heel fijn, alleen van korte duur.”
Ook bij Barendrecht aast hij op een basisplaats, al beseft hij dat zijn blessure hem in de weg zit. “Ja, ik begin met een achterstand. Ik hoop in de winterstop volledig fit te zijn”, aldus het voormalig jeugdtalent van profclub Excelsior. “In de gesprekken met Barendrecht heb ik aangegeven basisspeler te willen worden.”

Ook voor Barendrecht is zijn blessure een flinke aderlating. Vooges diende in het centrum de concurrentie aan te gaan met ervaren verdedigers Max van Dijk en Stanley Husen. Vooges is vastberaden snel de strijd aan te gaan met zijn nieuwe collega’s. “Ik ga zo hard mogelijk knokken om fit te worden.”


Felicitaties voor tennisvereniging

BARENDRECHT - Sportwethouder Nico Bults heeft dinsdagmiddag namens het gemeentebestuur Tennisvereniging Barendrecht (TVB) gefeliciteerd. De vereniging werd door de tennisbond KNLTB uitgeroepen vereniging van het jaar. Tevens werd Bart van der Ploeg (TVB) tennisleraar van het jaar.

De wethouder sprak op het tennispark aan de Graaf Adolfstraat met voorzitter Leon van de Wilk, secretaris Colette Dams en tennisleraar Bart van der Ploeg. Ze toonden hem onder meer de kantine, die momenteel een grote opknapbeurt krijgt. Zo maakt de vereniging nuttig gebruik van de noodgedwongen stille periode.

De wethouder had voor de vereniging een bos bloemen meegenomen. TVB trakteerde de wethouder op speciaal gebak, dat is gemaakt ter gelegenheid van de uitverkiezing.

Bloemen van de gemeente Barendrecht voor TVB. Rechts wethouder Bults.