Aangepast Natuurgoed is een ronde verder

door Arco van der Lee

BARENDRECHT – De gemeenteraad staat welwillend tegenover het aangepaste plan van Paul Casteleiijn voor Natuurgoed Ziedewij. Maar er blijven twijfels over de omvang van het plan.

Het plan voor het natuurgoed tussen het Boezempad en de Noldijk omvat naast natuur en een voedselbos ook een werkschuur, een parkeerterrein met 72 plaatsen, een fietspad van de Boezemweg naar de Noldijk, een ontvangstgebouw (‘recreatiehof’), overnachtingsplaatsen (‘eco-lodges’) en een winkel voor verkoop van eigen land- en streekproducten. Ter financiering van het plan worden er 6 polderwoningen en 2 dijkwoningen gebouwd.

De raadscommissie Ruimte besprak dinsdag voor de tweede keer in korte tijd dit onderwerp. In februari kreeg wethouder Peter Luijendijk na bezwaren van omwonenden het verzoek om de gaan praten met Paul Casteleijn en zijn buren. Het resultaat van die gesprekken bleek beperkt te zijn.

Paul Casteleijn zei dinsdag bereid te zijn om juridisch vast te leggen dat het project een extensief karakter krijgt. Geen pretpark of drukke camping dus. “De horeca staat in dienst van Natuurgoed Ziedewij en blijft kleinschalig.”

Casteleijn houdt vast aan de bouw van eco-lodges, omdat die nodig zijn om het plan financieel rond te krijgen. Maar die worden niet te groot. Ze zijn bedoeld om ‘mensen rustig een natuurhuisje te gunnen midden in het groen’.
“Een sociaal plan waar iedereen welkom is”, zo ziet hij het.

Lees verder op pagina 3.