Vrees voor partycentrum

Vervolg van de voorpagina

Er waren nog meer insprekers dan de vorige maand. Allemaal omwonenden die geen vertrouwen hebben in het plan. Volgens Rien Wisse zijn de omwonenden jarenlang op het verkeerde been gezet door Casteleijn. Hij vreest ‘een oncontroleerbaar gebied, dat ook nog eens dicht bij het station ligt'.
De leden van de raadscommissie zochten vooral naar de zekerheid dat het geen grootschalige recreatie wordt. Tegen het plan van Paul Casteleijn heeft niemand bezwaar. "Maar wat zou een eventuele opvolger met het gebied gaan doen? Kan de eetgelegenheid geen partycentrum worden?”, zo vatte Marcel van Prehn (D66) het dilemma samen.
Wethouder Peter Luijendijk is blij met de aanpassingen aan het plan zoals die door Paul Casteleijn zijn doorgevoerd. De wethouder wees de commissie er op dat overnachtingsplaatsen passen in het bestemmingsplan dat de raad zelf heeft vastgesteld.
Er komen maximaal 12 overnachtingsplekken, elk goed voor twee tot vier personen. In het plan wordt de verblijfsduur nu beperkt tot 30 dagen. De wethouder is bereid om die tijd te verkorten, want de commissieleden willen voorkomen dat de lodges permanent bewoond worden. Hij is ook bereid om een maximale bouwhoogte vast te leggen.
Het plan wordt op dinsdag 30 maart voorgelegd aan de gemeenteraad. Die moet dan vooral beslissen over medewerking aan de aankoop van grond, nodig voor de aanleg van een fietspad.
Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, dan wordt het plan voor Natuurgoed Ziedewij ter visie gelegd. De omwonenden kunnen hun bezwaren dan door middel van een zienswijze inbrengen. Voordat die zijn behandeld zijn we een jaar verder, schat de wethouder in.