Gasten bij Van Mill

BARENDRECHT - Het programma 'Met Van Mill door de Middag' van Exxact Barendrecht bestaat deze week een jaar. Het is aan het begin van de coronaperiode gestart om de inwoners beter te informeren over het nieuws in Barendrecht.
Op vrijdag 19 maart van 15 tot 17 uur zijn de gasten: Arco van der Lee (De Schakel) praat over politiek en het laatste nieuws. Presentator Sebastiaan van Mill spreekt met wethouder Nico Bults over sport en financiën. Te gast zijn verder Pauline de Rooij, Dionysia Dinius en Rico Ligtvoet over hun eindopdracht van hun stage bij GroenLinks, D66 en PVDA Barendrecht. Roland van Vugt van Roparun Barundrecht-Team315 vertelt je over hun inzamelingsacties voor de Roparun.
Kijk mee in de studio via Exxact TV op Ziggo kanaal 36 en de website exxact.nl.

Bibliotheek zoekt vrijwilligers

BARENDRECHT – De bibliotheek is een plek waar jong en oud zich kan ontwikkelen en zich thuis voelt. Dit lukt niet zonder de hulp van onze vrijwilligers.
De Bibliotheek Carnisselande is daarom op zoek naar mensen voor verschillende vrijwilligersfuncties. Aanmelden kan aan via de website:
debibliotheekaanzet.nl/vrijwilligers.

EVB stelt vragen over bomen Botter

BARENDRECHT - Wanneer heeft de gemeente Barendrecht de bouwers van de woningen aan de Botter laten weten dat de omstreden bomen maandag gekapt konden worden? Dat is één van de vragen die EVB-raadslid Dick Heijboer vandaag (vrijdag) aan het college heeft gesteld.
De vragen komen na een uitgebreide brief, waarin wethouder Arnoud Proos uitlegde hoe de procedure rond het bouwplan de afgelopen tijd is verlopen. Die uitleg is voor EVB niet afdoende.
Heijboer heeft van de bewoners vernomen dat de kapvergunning al verleend was, toen zij op 28 september voor een gesprek waren uitgenodigd.