Bomen

"Dat was een grappige voorpagina van De Schakel:
Vijftig nieuwe bomen bij sportpark!
Daaronder: omstreden bomen aan Botter toch omgezaagd!
Die nieuw geplante bomen zijn natuurlijk geen bomen, maar zaailingen. Je moet er bijkans een loep bijpakken om de spriet op de foto te ontwaren. Ik hoop dat Cees Schaap en Tanja de Jonge tevreden zijn.
Boompje groot, plantertje dood.
Het valt me op dat onze mooie gemeente scheutig is met het uitdelen van kapvergunningen ofwel nonchalant in het handhaven op kappen.
Ik kan zo voorbeelden oplepelen van volwassen bomen, sommige meer dan honderd jaar oud, die uit het Barendrechtse beeld verdwenen zijn, al dan niet met toestemming.
Middeldijk, stokoude kastanjes omgezaagd van, weet iemand dat nog?
Bij navraag bij de gemeente bleek niemand ergens vanaf te weten.
Onlangs in mijn buurt nog een mooie volwassen plataan en een berk.
Weg ermee, het staat in de weg, het geeft rommel en die vogels erin dragen ook niet bij aan onze economie. Want daar gaat het toch allemaal om, lieve medebewoners van onze fraaie gemeente?
Tja, waarom wonen Nederlandse rijken graag in het groene Wassenaar en het Gooi?
Geeft maar gedoe, al dat groen."

Karin Trijsburg,
Barendrecht


Gemeentebelasting

"Beste Dr. van Nielen. ik las in de Schakel dat u verbaasd was over de verhoging van de aanslag van de Gemeentelijke belastingen. Dat verbaast mij nu weer.
In voorgaande maanden/weken is hier meerdere keren over bericht in de Schakel en besproken in gemeenteraad. Hoe lastig alle politieke partijen het ook vinden dat de kosten gestegen zijn, is dit te wijten aan invloeden van buitenaf. Ten eerste zijn de huizenprijzen gestegen, daarnaast is de heffing, die de gemeente Barendrecht op het verwerken van het afval moet betalen, met 10 procent verhoogd. Dit heeft dus niets met partijpolitiek te maken.
Overigens was ik aangenaam verrast dat mijn heffing slechts 60 euro bedroeg. Als u meer dan 100 euro moet betalen, zult u waarschijnlijk een groter huis hebben en wellicht een grotere afvalstroom?
Ik voel mij gezegend dat ik in Barendrecht woon. Natuurlijk moet je altijd kritisch blijven, maar soms zullen we moeten accepteren dat zaken anders gaan dan wij persoonlijk zouden willen. Ik hoop dat ook u met plezier in Barendrecht woont en dat ook u kritisch blijft, maar dat u zich dan wel op de hoogte stelt van hoe e.e.a. tot stand komt. Dat voorkomt onaangename verrassingen."

Ans van der Wel –van Es,
Barendrecht


Hondenpoep op de stoep

"Ik vraag me af waarom mensen hun hond lekker laten poepen waar zij willen. Ik heb zelf 2 hondjes en heb altijd zakjes bij me. Ik voel me niet echt prettig als ik rondloop en waarschijnlijk kijken mensen ook heel anders naar je, als je hond hebt, omdat er poep bij hen voor de deur ligt. Ook ben ikzelf wel eens aangesproken door een bewoner in mijn eigen straat dat er poep voor haar deur lag, maar dit was niet van mijn hondjes. Ik erger me mateloos aan de hondenpoep die op de stoep ligt.
Nu meer mensen een hond(je) aanschaffen lijkt het toch dat er meer poep op de stoep ligt.
Wat is het voor moeite om de uitwerpselen op te ruimen om overlast vooral voor kinderen op te ruimen?
Dus aan alle hondenbezitter: raap de uitwerpselen van je hond op en gooi deze in de afvalcontainer of de hondenpoepbak. Zo hebben andere mensen daar geen last van.
Als je een hond in huis haalt koop dan meteen hondenpoepzakjes ze kosten bijna niets."

G. Meeuwsen,
Barendrecht