Shinzo is een acht jaar oude Shiba Inu.
Shinzo is een acht jaar oude Shiba Inu. Foto:

Shinzo wil geen poespas

REGIO - Een van de dieren die in De Dierenstee op een nieuwe baas wacht, is Shinzo, een acht jaar oude Shiba Inu.
Shinzo is een eigenzinnige en eenkennige hond. Hij is erg op zichzelf en houdt niet van teveel poespas aan zijn lijf. Geaaid of geborsteld worden, aan- en aflijnen: het zijn allemaal dingen waar Shinzo wat gespannen van wordt. Hem tot iets dwingen is niet aan de orde, want dan durft Shinzo te bijten. Als hij ergens geen zin in heeft, dan doet Shinzo het ook echt niet. En wil hij aandacht? Dan vraagt Shinzo daar zelf om.
Daarnaast heeft Shinzo het liefst een goede band met maar een persoon. Het vraagt veel tijd en aandacht, maar als Shinzo je eenmaal gaat erkennen als baas zal die goede band zeker ontstaan en is Shinzo ook eerder geneigd naar je te luisteren.
Shinzo is een hele intelligente en energieke hond. Hij vindt het fijn om te wandelen, mee te rijden in de auto en te spelen. Een speeltje moet wel worden omgeruild en niet afgepakt, want Shinzo is erg bezitterig over speelgoed en voer.
Shinzo is niet geschikt voor elke baas en iedere thuissituatie. Hij wordt alleen geplaatst bij een ervaren persoon, bij voorkeur een liefhebber van dit ras, die het zelfverzekerde en eigenwijze karakter van Shinzo waardeert en begrijpt.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email:
info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl