Jaap Booster schildert Ruth Jacott

BARENDRECHT – Jaap Booster is zaterdag 27 maart een van de schilders die voor het televisieprogramma Sterren op het Doek een portret maken van zangeres Ruth Jacott.

Jaap Booster komt uit een Barendrechtse slagersfamilie en was jarenlang eigenaar van een supermarkt. Hij heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een veelgevraagd portretschilder met een geheel eigen stijl.

“Ik werk met grote doeken, dat vind ik het mooiste om te doen”, vertelt Booster. Hij werkt vooral met gips, zand en zowel acyl- als olieverf. “Ik gebruik grove materialen, maar maak een gedetailleerd portret. In dat spanningsveld werk ik.”

Jaap Booster is een fan van Sterren op het Doek. Hij was dan ook blij verrast toen hij door Omroep MAX werd benaderd. "Ze zijn bij me thuis geweest om te kijken of het werk goed genoeg is. Toen is het balletje gaan rollen.”
Vervolg op pagina 3.

‘Paaltjes in Tjalk komen toch terug’

BARENDRECHT - De verkeersremmende paaltjes in de Tjalk komen toch terug. Dat heeft de gemeente bevestigd aan Gijs Barendregt, de bewoner die een petitie in de straat startte om de zorgen over verkeersveiligheid in de Tjalk bij het college onder de aandacht te brengen.
Vlak nadat vorig jaar plotseling de verkeersremmende betonnen paaltjes waren weggehaald, nam de scooteroverlast toe en was het volgens omwonenden wachten op ongelukken.
Volgens de gemeente komt de verkeersveiligheid na het weghalen van de paaltjes toch in het geding. Daarom komen ze terug. EVB, dat vragen stelde over de paaltjes, is tevreden dat het college toch terugkomt op haar eerdere standpunt.