Met drie medewerkers tegelijk wordt de auto snel, maar grondig, schoongemaakt en gepoetst.
Met drie medewerkers tegelijk wordt de auto snel, maar grondig, schoongemaakt en gepoetst. Foto:

Eén dag ‘Working at the Carwash’ bij Larocar

Een auto wassen is voor mij een noodzakelijk kwaad. Veel plezier beleef ik er niet aan. Als het moet gebeuren dan kies ik dus ook voor de makkelijke oplossing. De wasstraat waar ik achter het stuur kan blijven zitten heeft mijn voorkeur, al weet ik dat het begrip schoon dan ruim geïnterpreteerd moet worden. De uitnodiging om een dag bij Larocar in Heerjansdam mee te werken deed mij in eerste instantie dan ook de wenkbrauwen fronsen.

Porsche
Toch meldde ik mij woensdag 17 maart om acht uur aan de Industrieweg 18. Tegelijk met mij draaide eigenaar Raymond Lagendijk zijn donkergrijze Porsche Panamera het ruime terrein op. Hij moet mijn bewonderende blik naar de auto opgemerkt hebben, want nog voor de begroeting zei hij dat de auto niet van hem is. ,,Ik heb de auto bij de eigenaar opgehaald. Met regelmaat maken we hem van binnen en buiten schoon. De haal- en brengservice hoort bij de dienstverlening die we bieden. Dit wordt je eerste klus van vandaag.”

Na de kennismaking met mijn collega’s voor een dag Siar, Robbie en stage-leerling Luke, ga ik aan de slag. Ervaren kracht Siar kruipt achter het stuur van de peperdure auto en rijdt hem naar de wasplaats. Met een hogedrukspuit spuit ik samen met Robbie de auto schoon, waarna we hem met een spons wassen. Handwerk. Een beetje verbaasd kijk ik Raymond aan. ,,Wassen zonder krassen”, zegt hij. Hier kan geen wasstraat tegenop. We komen in alle hoeken en gaten, waar de borstels niet komen. Ontwerpers houden geen rekening met het schoonmaken van de heilige koe. Soms demonteren we een stoel om overal bij te kunnen.”

Teamwork
Nadat de auto is gewassen rijdt Siar hem een aantal meter vooruit. Osmosewater spoelt het sop weg. Daarna blaast de droger de waterdruppels weg. Klaar, denk ik. Vergeet het maar. De auto moet nog gepoetst worden. Terwijl ik foto’s maak, zijn de drie mannen aan het werk. Siar poetst de buitenkant, Luke neemt de wielen onderhanden en Robbie de binnenkant. ‘Working at the carwash’ van Rose Royce, klinkt aanstekelijk door de ruimte. In een mum van tijd is de wagen weer als nieuw. Teamwork.

Wij buigen ons direct over de Opel van een klant die net aan komt rijden. Hij heeft gekozen voor een M behandeling. Terwijl de man in de wachtruimte aan zijn laptop zit te werken, geven wij zijn auto een uitgebreide wasbeurt en reinigen we hem van binnen tot in de uiterste hoekjes. Behandeling met Showroom Shine laat de auto als nieuw blinken. Met een duimpje omhoog toetert de man als hij tevreden wegrijdt. ,,Kijk dat maakt dit werk nou zo leuk”, zegt Siar tegen mij. Moe maar voldaan loop ik aan het einde van de dag naar mijn auto die best wel een wasbeurt kan gebruiken. Even twijfel ik. Doe ik het wel, of niet. Om vervolgens resoluut richting de wasstraat te draaien. ,,Doe deze maar een XL-behandeling jongens, dan neem ik in die tijd een kop koffie…”

-------------------------------------------
Wilt u mij ook een keer mee laten kijken bij uw activiteit, vereniging, stichting, zorginstelling of bedrijf? Stuur dan een bericht naar
ronald@barlokalemedia.nl.

-------------------------------------------