Geen afval naar Nieuw-Reijerwaard

BARENDRECHT - Er komt voorlopig geen nieuw afvalaanbiedstation in Nieuw-Reijerwaard. Dat schrijft de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad.
Het afvalaanbiedstation aan de Londen is aan vernieuwing toe. Er is daarom onderzoek gedaan naar een samenwerking met het bedrijf Renes. Dat werkt in Nieuw-Reijerwaard aan een vergistingsinstallatie. Daarbij zou ook plaats zijn voor het afvalaanbiedstation.
Uit onderzoek is gebleken dat het afvalaanbiedstation niet past in de plannen voor Nieuw-Reijerwaard. Er zou een jarenlange procedure via de provincie nodig zijn, Daarbij zou ook de vergister van Renes vertraging oplopen.
Er gaat nu weer gekeken worden naar de vernieuwing van het afvalaanbiedstation aan de Londen.

Zetel SP
blijft leeg

HEERJANSDAM - De zetel van de SP in de gemeenteraad van Zwijndrecht blijft leeg. Er is geen opvolger voor raadslid Ria Reijerse, die in december ontslag nam. Alle kandidaten van de lijst SP zijn op volgorde benaderd, zoals de Kieswet voorschrijft. Allen hebben aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een benoeming als raadslid. Dit betekent dat er sprake is van 'lijstuitputting'. De zetel blijft leeg tot de verkiezing van 2022.