Leden van EVB op de parkeerplaats van De Doorbraak.
Leden van EVB op de parkeerplaats van De Doorbraak. Foto:

EVB ruimt zwerfvuil op tijdens Nationale Opschoondag

BARENDRECHT – Tijdens de Nationale Opschoondag hebben op allerlei plaatsen in Barendrecht mensen de handen uit de mouwen gestoken om zwerfvuil op te ruimen.

Leden van Echt Voor Barendrecht (EVB) hebben met inachtneming van de coronaregels, Sportpark De Doorbraak en Sportpark De Bongerd opgeschoond. En dat bleek hard nodig te zijn.

“Het resultaat was 3 zakken op de Bongerd en 3 zakken op de Doorbraak”, vertelt gemeenteraadslid Nicoline Blankenstein. “Van paraplu's tot pizzadozen, alcoholflessen, blikjes, flesjes, wietzakjes en lachgaspatronen. We hebben het helaas allemaal langs zien komen. Volgende week met ons wijkbezoek zullen we ook weer het nodige zwerfafval gaan prikken.”

Wijkbezoek

Echt Voor Barendrecht bezoekt zaterdag 27 maart de wijken Noord 3 en 4, Binnenland en Ter Leede.

Met inachtneming van alle regels in het kader van het coronavirus wordt er ook deze morgen niet aangebeld. Er zal uitsluitend huis-aan-huis een flyer worden bezorgd. Daarin staat onder meer de uitnodiging om via telefoon, WhatsApp of e-mail contact met EVB op te nemen. Dat kan al direct, maar uiteraard ook op een later tijdstip.

Vanaf 10 uur zit er zaterdag een team klaar om inwoners van deze wijken te woord te staan (op 0180-201020) of om schriftelijke vragen te beantwoorden.