(foto: Jo Polak)
(foto: Jo Polak) Foto:

Binnenland wint

BARENDRECHT - De dames van 4consult / Binnenland hebben een ruime overwinning geboekt op Keijser Capital Martini Sparks.
Na vijf minuten staat er een 8-6 op het scorebord en is het aantal missers van beide ploegen ruim. Het vervolg van dit kwart is vooral voor de Sparks. Aan de hand van een sterk spelende Kim Jaasma (13 punten dit kwart) nemen de Harense dames brutaal de leiding, 16-21.
Jamy de Kock (2x driepunter) en Marlou de Kleijn (tweepunter) starten in het tweede kwart een run die Haren niet kan stoppen. Binnenland zet de run, ondanks een time out van de coach van Haren, voort tot uiteindelijk een 18-0 run. Het thuisteam pakt een groot aantal aanvallende rebounds voor tweede kansen. Verdedigend zit het dit kwart goed in elkaar en na een kwartscore van 20-4 wordt de rust bereikt, 36-25.

4Consult/Binnenland gooit er in het volgende kwart 30 punten in. De tussenstand, 66-41, geeft een duidelijk beeld van de verhoudingen tussen beide ploegen. De eindstand werd 88-63 is.