Kruisweg en Paaswake in Augustinuskerk

"Op Goede Vrijdag (2 april) herdenken we in de St. Augustinuskerk het lijden en sterven van Jezus Christus, en op Paaszaterdag (3 april) vieren we met elkaar Zijn verrijzenis uit de dood. Beide diensten kunt u van huis meebeleven via de livestream.
Op Goede Vrijdag bidden we om 15.00 uur de kruisweg. De kruisweg verbeeldt de lijdensweg van Christus vanaf zijn veroordeling door Pontius Pilatus tot aan zijn graflegging. Hierbij gaat Desiree van der Hijden voor. We volgen samen met de jongeren van Op Blote Voeten op hun geheel eigen wijze Jezus’ weg langs de 14 staties van de kruisweg. Vanwege de coronamaatregelen kunnen daar maar weinig mensen bij aanwezig zijn. Daarom wordt deze viering gestreamd, zodat je ook vanaf huis de kruisweg mee kan bidden. Door iets voor 15.00 uur in te schakelen voel je je verbonden met anderen in gebed. De link naar de kruisweg op Goede Vrijdag is: https://youtu.be/NbFqNiWq-Tc.
Ook de viering van de Paaswake op Paaszaterdag is te volgen via een livestream. Hierbij gaat Urbanus Kioko voor. Als teken van hoop en een nieuw begin ontsteken we de nieuwe paaskaars en hernieuwen we onze doopbeloften De Paaswake begint om 19.00 uur en is live te volgen via de link: https://youtu.be/Wx3ZHutyoP8.

St. Augustinusparochie,
Adrie Verhoeven,
Barendrecht


Borgstede zoekt
vrijwilligers

"Woonzorgcentrum Borgstede gelegen aan de Marjoleinsingel in het centrum van Barendrecht is op zoek naar vrijwilligers. De bewoners zijn inmiddels gevaccineerd. Dat geldt ook voor een groot deel van de medewerkers. Dat betekent dat er sprake is van een verantwoorde situatie ten opzichte van het coronavirus. Hierdoor mogen de bewoners per dag nu twee bezoekers ontvangen. Maar het betekent ook dat er weer meer activiteiten, in kleine groepen of individueel, voor en met de bewoners georganiseerd mogen en kunnen worden. Daarom is Borgstede op zoek naar vrijwilligers die samen met de beroepskrachten het mogelijk maken het de bewoners naar hun zin te laten hebben. Het welzijn en woonplezier van de bewoners staat daarbij voorop.

Veelal is het onbekend welke taken vrijwilligers allemaal kunnen uitvoeren. Binnen Borgstede kennen we 24 verschillende vrijwilligersfuncties. Functies die aan het begin van de dag (vanaf 7.30 uur) en/of overdag uitgevoerd kunnen worden, maar ook aan het begin van de avond (vanaf 18.30 uur) of in het weekend. Het zijn functies die vervuld worden in de zorg, bij activiteiten en welzijn, bij facilitair in de keuken en restaurant of bij facilitair in onderhoud of tuin. In alle gevallen heb je nauw contact met zowel bewoners, medewerkers als andere vrijwilligers. Al vanaf een paar uur per week kan je als vrijwilliger aan de slag en de voldoening haal je met name uit de dankbaarheid die je van de bewoners ontvangt.

Heb je vragen over de mogelijkheden en of er ook voor jou iets bijzit om als vrijwilliger aan de slag te gaan, neem dan contact op met Borgstede en vraag naar Hans Langeweg. Hans is telefonisch bereikbaar op nummer 0180 - 555 888 of per e-mail h.langeweg@laurens.nl."

Hans Langeweg
Coördinator Informele Zorg Borgstede,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.