Afbeelding
Foto:

In memoriam Diny Koen- Diehle

“Afgelopen woensdag (24 maart -red-) bereikte ons het trieste bericht dat Diny Koen-Diehle na een kort ziekbed op 81-jarige leeftijd is overleden.

Wij hebben Diny leren kennen als iemand met een warme persoonlijkheid die altijd voor de Barendrechter klaar stond. En niet zij alleen: ze bracht vaak haar gehele gezin mee als dat nodig was.

Diny genoot als financieel expert groot aanzien binnen de PvdA, zowel in de fracties waaraan ze deelnam als het bestuur, maar ook in de gemeenteraad waar haar uitstekende dossierkennis zeer breed werd gewaardeerd. Vaak kreeg ze vanwege die dossierkennis als eerste in de raad het woord. Ze wist vaak direct de vinger op een zwakke plek te leggen.

Diny was bijna 50 jaar lid van de PvdA. Ze hield ons scherp en zorgde ervoor dat wij ons gezamenlijk aan de normen en waarden van de PvdA hielden.

“Ik maakte haar mee als raadslid en buitengewoon commissielid in de periode maart 2006-2014. Ik was beginnend raadslid en Diny hielp mij snel de weg te vinden in het raadswerk. Altijd was ze bereid om ondersteuning te geven, op elk dossier of procedure”, vertelt voormalig raadslid en partijgenoot Ed Mol.

Ze was fractievoorzitter van 2010 tot en met 2012 en daarna fractiesecretaris, maar speelde ook een rol in de Rijnmond Raad en Provinciale Staten en had daardoor vele connecties in de regio.

Ook was ze woordvoerder in de commissie financiën en de eerste vrouwelijke nestor van de raad.

Wij leven mee met de familie en wensen hen sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.”

PvdA Barendrecht


Succesvolle Stepclinic voor kinderen

BARENDRECHT – Op woensdag 24 maart vond de eerste Stepclinic in de reeks van vijf lessen plaats. Deze Stepclinic werd georganiseerd door de Buurtsportcoach van KijkopWelzijn op de blauwe Skatebaan aan de Henry Dunantlaan. De Stepclinic werd verzorgd door Skateland Rotterdam.
De eerste les was erg geslaagd, na afloop ontvingen de kinderen een certificaat en een vrij kaartje voor Skateland voor wanneer zij weer open mogen. Tijdens de clinic leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar verschillende trucjes op de step. Uiteraard dragen de kinderen goede bescherming en een helm. De eerste les zat helemaal vol!
Voor een aantal lessen zijn nog enkele plekken vrij. Inschrijven voor deze activiteit kan op www.jongerenwerk
barendrecht.nl.

Afbeelding