Podium Vis keert terug

BARENDRECHT – Vanaf dinsdag 6 april is het wekelijkse programma Podium Vis weer te horen op Exxact Barendrecht. In verband met de avondklok kon Jos Vis het programma de afgelopen tijd niet maken.

Iedere dinsdag tussen 20 en 22 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten, verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht en omgeving. Met dinsdag 6 april Dennis Schouwenburg en Corrie Groen

Tussen 20 en 21 uur: Dennis Schouwenburg, eigenaar van Blue Basement Barendrecht.
Dennis Schouwenburg is eigenaar van de kledingzaak Blue Basement in Barendrecht. In deze moeilijke tijd weet hij op ludieke manieren het hoofd boven water te houden. Dat doet hij met in het oog springende aanbiedingen, leuke filmpjes en teksten. Verder rijdt hij natuurlijk in Barendrecht rond met een klein autootje om de bestellingen aan huis te brengen. Alle reden voor Jos om hem naar de studio te halen en onder meer aan hem te vragen waar al die leuke ideeën vandaan komen. Ook zijn muziekkeuze wordt gedraaid.
Tussen 21 en 22 uur: Corrie Groen.
In dit uur is Corrie Groen te gast. Samen met Corrie gaat Jos één keer per maand een programma maken over cultuur, muziek en opvallende nieuwsfeiten. Vanavond doen ze een soort try-out. Spontaniteit, creativiteit en diepgang is het motto.



Gesprek over zorgmentor

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdag 1 april van 20 tot 21 uur bij Exxact Barendrecht in gesprek over Zorgmentorschap.
De meeste mensen zijn goed in staat om zelf beslissingen te nemen. Anderen hebben daarbij hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat ze aan dementie lijden of een psychiatrische aandoening hebben. Vaak is er wel een familielid of een kennis om deze mensen bij te staan bij belangrijke beslissingen die te maken hebben met verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Maar soms is er geen familie of is de familie niet in staat deze rol op zich te nemen. In dat geval kan de kantonrechter worden gevraagd een mentor aan te stellen.
De mentor is dan wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de client. William gaat in gesprek met Mentor Daphne Govers en met Mentor Laura Lugtenburg van het Mentorschap Zuid-Holland.