Plan Natuurgoed Ziedewij ter inzage gelegd

BARENDRECHT - Het plan voor Natuurgoed Ziedewij komt ter inzage te liggen. Omwonenden kunnen dan hun bezwaren indienen door middel van een zienswijze.
Het plan van Paul Casteleijn stond dinsdag op de agenda van de gemeenteraad. Voorgesteld werd om mee te werken aan de aankoop van grond, die nodig is voor een fietspad door het gebied.
Natuurgoed Ziedewij richt zich op nieuwe natuur, recreatie en educatie in de polder tussen het Boezempad en de Noldijk. Om dit te kunnen betalen is de bouw van een aantal woningen nodig. Ook komt er horeca, een winkel en een aantal recreatieverbljven.
Omwonenden vrezen dat de ontwikkeling te grootschalig wordt. VVD en SGP/CU stelden daarom voor om een nieuw plan te laten maken, waarbij de omwonenden meer inbreng hebben. Winnie Hofland (fractie Winnie Hofland) vindt dat er te dure woningen worden ontwikkeld. "Een gemiste kans", volgens Hofland.
Wethouder Peter Luijendijk heeft in gesprekken gemerkt dat er ‘een kloof' blijft tussen Paul Casteleijn en de bewoners van het Boezempad. Hij verwacht dat nieuwe gesprekken vooral leiden tot tijdverlies.
De wethouder beloofde dat de bezwaren van de bewoners worden voorgelegd aan de raadscommissie Ruimte. Het voorstel werd daarna aangenomen met alleen de stemmen van SGP/CU, VVD en fractie Hofland tegen.
Kevin van Bommel (EVB) vroeg aandacht voor het bouwverkeer op de Noldijk. In dit deel van Barendrecht wordt straks naast het natuurgoed ook gewerkt een aan jachthaven en bouwplan Parc Waal. Wethouder Luijendijk beloofde dat deze ontwikkelingen op elkaar worden afgestemd.