Op het OZHW Groencollege wordt het examen voorbereid.
Op het OZHW Groencollege wordt het examen voorbereid. Foto:

School werkt samen met Borgstede

BARENDRECHT - Dit jaar kunnen de praktijkexamens voor het VMBO beroepsonderwijs niet doorgaan. Binnen het OZHW Groencollege in Barendrecht hebben enkele enthousiaste docenten zich over een alternatief gebogen waarbij tóch alle vaardigheden die de leerlingen moeten beheersen, worden aangetikt.
Deze ‘Proeve van Bekwaamheid' speelt zich af binnen de richtingen: Bloem, Kas, Voeding en Dier. Iedere leerling legt zijn ‘proeve' af bij twee zelf gekozen richtingen. Leerlingen ontvangen aan het eind een certificaat waarin staat in welke onderwerpen ze uitblinken. Op 8 april voeren 61 leerlingen de proeve uit. De werkstukken zullen op een originele manier worden overgedragen aan woonzorgcentrum Borgstede.
Met een moderne fruitmand, een siervaasje met bloemen en appelgebak worden de bewoners van Borgstede op een frisse, fruitige en florale manier verrast. Daarnaast maken leerlingen ieder een eigen deel van een insectenhotel. Later in het jaar wordt dit ‘hotel' geplaatst in de nieuwe binnentuin van Borgstede.
Met dit leuke en nuttige project wordt niet alleen maatschappelijk een mooi gebaar gemaakt, maar wordt ook een steentje bijgedragen aan het in stand houden van de insectenpopulatie.