Desirée van Vliet.
Desirée van Vliet. Foto:

Werkgroep dementie zoekt creatieve hulp

BARENDRECHT - Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en het thema van dit jaar is ‘De vele gezichten van dementie'. Om dit thema in Barendrecht een mooie invulling te geven, wordt eenmalig creatieve hulp gezocht.
Desirée van Vliet van de werkgroep dementie Barendrecht vertelde er onlangs over bij radio Exxact Barendrecht. "'Dementie kent vele gezichten' is goed gekozen als thema van de Wereld Alzheimer Dag 2021. Iedereen kan het krijgen en je ziet dikwijls niet of iemand dementie heeft,” zegt ze.
"Dat thema willen we invullen met een creatieve expositie in het centrum van Barendrecht. Een deel van de expositie bestaat uit foto's van mensen met dementie, daarnaast willen we creatieve werkstukjes van mensen met dementie tentoonstellen. Dat kunnen tekeningen of schilderijen zijn, maar ook zelfgemaakte sieraden of andere knutselwerken. Om deze expositie mogelijk te maken, zoeken we eenmalig hulp van mensen.”
Hou je van fotografie, kleuren of heb je andere creatieve hobbies? En lijkt het je leuk om een keer samen met iemand met dementie creatief aan de slag te gaan? Bel of mail naar Desirée. Zij vertelt je dan precies wat er mogelijk is. "Dementie kent vele gezichten, het lijkt me geweldig om dat in een mooie expositie te laten zien. Ik hoop op veel reacties!”
Desirée is te bereiken via
d.vanvliet@laurens.nl of 06-11712302.