Kater Poema wil soms een momentje voor zichzelf.
Kater Poema wil soms een momentje voor zichzelf. Foto:

Poema (12) is een gezellige oude kater

REGIO - Het oudste dier dat momenteel in De Dierenstee op een nieuw thuis wacht is kater Poema, hij vierde onlangs zijn twaalfde verjaardag. Poema is een hele lieve en gezellige, maar ook gevoelige kater. Teveel drukte is aan hem niet besteed. Bij zijn vorige baas ervaarde hij veel stress door de kinderen en dat uitte zich in onzindelijkheid. In de opvang gebruikt Poema netjes zijn kattenbak.
Rust is voor Poema dus heel belangrijk. Hij vindt het fijn om bij zijn baas te zijn komt ook gezellig op schoot zitten. Daarnaast vindt Poema het ook prettig als hij af en toe even zijn eigen gang kan gaan. Een beetje soezen of slapen of een rondje maken door de tuin: Poema heeft nodig om soms een momentje voor zichzelf te hebben. Maar daarna komt hij snel weer je aandacht opzoeken.
Ter voorkoming van blaasgruis krijgt Poema speciale brokjes te eten. Blaasgruis zijn kleine korreltjes die de blaaswand van de kat irriteren en zo een blaasontsteking kunnen veroorzaken. Doordat Poema niet veel van dit voer hoeft te hebben, is het niet duurder dan normale brokken.
Bij wie mag deze hele lieve kater zijn oude dag gaan doorbrengen?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl