Dementievriendelijke gemeente

"Barendrecht gaat er alles aan doen om het keurmerk dementievriendelijke gemeente te behalen. Dat is de toezegging van wethouder Roopram naar aanleiding van vragen van de fractie van SGP/ChristenUnie.
Het is belangrijk dat mensen elkaar helpen en voor elkaar zorgen. De gemeente moet ondersteunen waar nodig. Daar sta ik als steunfractielid van de SGP/ChristenUnie voor: een samenleving waarin het oog hebben voor elkaar centraal staat. Een samenleving, waarin de overheid er is om te voorkomen dat inwoners tussen wal en schip terechtkomen. En dat betreft jong en oud. Dat gaat dus ook over onze kwetsbare ouderen met dementie.
Het college gaat er dus alles aan doen om het keurmerk te behalen. Ondanks dat het behalen van dit keurmerk geen eindstation is, maar een instrument om dit onderwerp ‘levend’ te houden, ben ik blij met deze stap. Het keurmerk is wat mij betreft een prachtige uiting van wat onze fractie wil. Een gemeente die zich actief inzet om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving door het aanbieden van gepaste ondersteuning en begeleiding.
Wat mij betreft een prachtige stap in de goede richting. Een Barendrecht waarin plaats en voldoende aandacht is voor alle inwoners, hoe kwetsbaar ook."

Marien Blok,
Steunfractie SGP/ChristenUnie,
Barendrecht


Meiden Magazine

"Barendrecht is binnenkort een magazine rijker. Het zogenaamde ‘Meiden Magazine’ wordt gemaakt vóór en dóór meiden tussen de 14 en 18 jaar. De jonge meiden leren tijdens dit project alles over fotograferen, interviewen, schrijven en vormgeven. Met als eindproduct een professioneel tijdschrift. De inschrijving voor de redactie is geopend.
Alles wordt bepaald door de jonge redactie; van de inhoud (mode, lifestyle, roddels, gedichten, fotoreportages, recepten, alles mag) tot de foto’s, de kleuren en de vormgeving. Tijdens het project worden de fijne kneepjes van het vak van professionals, zoals een fotografe, journaliste en schrijfster, geleerd. Naast het maken van het magazine is er natuurlijk ruimte voor veel gezelligheid en goede gesprekken.
De 8 bijeenkomsten vinden plaats op maandagmiddag in Het Kruispunt. Het plan is om op 3 mei te starten maar mocht dit door maatregelen nog niet mogelijk zijn, dan zal het project worden opgeschoven. De precieze tijden worden afgestemd bij aanmelding, zodat er rekening gehouden kan worden met school en (sport)trainingen.
Meer weten of direct aanmelden?
Ga naar www.jongerenwerkbarendrecht.nl of stuur een DM via Instagram naar: jb_kayleighbolink. Voor de redactie wordt er gezocht naar 10 enthousiaste meiden.
Het Meiden Magazine is een initiatief van Het Kruispunt, de Bibliotheek AanZet en het Jeugd- en Jongerenwerk van KijkopWelzijn."

Kayleigh Bolink,
Kijk op Welzijn,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Actueel op internet

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl