Aangepaste deadlines Koningsdag

In verband met Koningsdag is de deadline voor het aanleveren van kopij en advertenties vervroegd. Advertenties en kopij dienen uiterlijk maandag 26 april om 16 uur binnen te zijn.
De krant verschijnt in de week van Koningsdag op donderdag 29 april.

Vragen over WMO-vervoer

BARENDRECHT – PvdA-raadslid Marcel Eichhorn heeft vragen gesteld over het WMO-vervoer. Uit een afstudeerscriptie is gebleken dat Barendrecht samen met de andere twee BAR-gemeenten de regel hanteert dat dit vervoer minimaal 24 uur vooraf moet worden aangevraagd. Voorheen kon er ook korter vooraf een rit worden aangevraagd.
Marcel Eichhorn vraagt of er bij de vervoerder of de gemeente klachten zijn binnengekomen over de verandering. “Onder welke voorwaarden kunnen aanvragers van het WMO-vervoer de oude 1 uur aanmeldtermijn gebruiken”, wil hij tenslotte weten.

Aandacht voor voetpad

BARENDRECHT - Bij de bushalte aan de 2e Barendrechtseweg ligt een voetpad dat al na enkele meters overgaat in een fietspad. Gemeenteraadslid Els Schaap (EVB) vraagt hier aandacht voor bij het college.
Het gaat om de bushalte ter hoogte van appartementengebouw 't Schip. "De betreffende bewoners, zelf al van respectabele leeftijd, geven aan dat lopen over het fietspad, zeker voor mensen die moeilijk ter been zijn of een rollator gebruiken, hier risico's met zich meebrengt. Dat risico is toegenomen omdat er als gevolg van de stijging van het aantal elektrische fietsen gemiddeld harder gefietst wordt”, stelt Els Schaap. Ze vraagt of het college bereid is om deze situatie aan te passen.