Rogier Dorsman op weg naar de Paralympics. (foto: Kees Jan van Ooverbeeke)
Rogier Dorsman op weg naar de Paralympics. (foto: Kees Jan van Ooverbeeke) Foto:

Rogier Dorsman gaat naar Tokio

HEERJANSDAM - De paralympische zwemmer Rogier Dorsman gaat naar de Paralympische Spelen in Tokio. Daarmee gaat komt voor de snelle Heerjansdammer een droom uit.
Al bijna twee jaar staat de focus van Dorsman op de Paralympische spelen in Tokyo. Hij stopte tijdelijke met zijn opleiding om zich volledig te focussen op de spelen in Japan.
Tijdens de laatste kwalificatie zwemwedstrijden in Eindhoven, afgelopen weekend moest het gebeuren, vormbehoud tonen en laten zien op welke afstanden in Tokio gezwommen kan worden.
Direct op de vrijdagavond zwom Rogier Dorsman een wereldrecord op de 200 meter wisselslag. Het wereldrecord werd scherper gesteld naar 2.20'.59”, ruim een seconden sneller dan het oude record. Zowel op de 400 meter vrije slag als op de 100 meter schoolslag op zaterdag werden er toptijden gezwommen door de Heerjansdammer.
Op de zondag werd als klap op de vuurpijl het Nederlands record op de 100 meter rugcrawl verbeterd naar 1.08'76”. Rogier Dorsman mag in Tokio uitkomen op 5 afstanden namens TeamNL.
De Paralympische Spelen zijn dit jaar van 24 augustus tot en met 5 september 2021. Ze werden vorig jaar in verband met corona uitgesteld.