William Vat praat over scheiden in coronatijd

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdag 15 april van 20 tot 21 uur bij Exxact Barendrecht in gesprek over scheiden in coronatijd.
Vorig jaar tijdens de lockdown stonden de kranten er vol van. Door de corona lockdown en het vele thuiswerken zouden er veel meer scheidingen komen. Ook het feit dat de scholen gesloten waren zorgde voor een grote druk op relaties. En aangezien we er ook niet even tussenuit kunnen, werd het lastiger om tijd voor elkaar te nemen. We zijn nu een jaar later en de onheilspellende berichten van vorig jaar zijn uit de kranten verdwenen. Ook is duidelijk geworden dat er vorig jaar minder scheidingen waren dan gemiddeld. Hoe komt dat nu?
Jaarlijks scheiden ongeveer 35.000 stellen en gaan circa 70.000 stellen die samenwonen uit elkaar. Er leven in Nederland momenteel circa 1 miljoen mensen met de status gescheiden. Enorme aantallen dus en vragen wij ons af wat ons na het corona tijdperk te wachten staat. Juist ook nu er een grote woningnood is en dat veel mensen onzeker zijn over hun baan.
William praat met Arnoud Oostveen, fiscaal juridisch specialist en mediator bij echtscheidingen. Arnoud is sinds 2002 de grondlegger van financiele mediation bij echtscheidingen in Nederland. In de afgelopen 18 jaar heeft hij duizenden mensen bijgestaan tijdens hun scheiding.
www.exxact.nl


Coronaboetes in Barendrecht

BARENDRECHT - De politie heeft van maart 2020 tot en met maart 2021 in Barendrecht 203 coronaboetes uitgeschreven.
In 123 gevallen ging het om het overtreden van de avondklok. Drie maal werd er een boete uitgeschreven omdat iemand geen mondkapje droeg in een publieke ruimte. Het overtreden van de noodverordening werd 40 maal bestraft, het niet houden van een veilige afstand 28 maal en groepsvorming negen maal.
Landelijk heeft de politie in deze periode 112.975 coronabekeuringen en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Het grootste deel van de bekeuringen is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok, 64 procent van het totaal.