De Nieuwe Botter, gezien vanuit de lucht. (foto: Patrimonium Barendrecht)
De Nieuwe Botter, gezien vanuit de lucht. (foto: Patrimonium Barendrecht) Foto:

Hoogste punt Nieuwe Botter bereikt

BARENDRECHT - Op 9 april is er een mijlpaal bereikt in de bouw van appartementencomplex de Nieuwe Botter. Woningcorporatie Patrimonium Barendrecht en aannemersbedrijf P. van Leeuwen vierden het bereiken van het hoogste punt van de bouw, waarbij rekening werd gehouden met de geldende Covid-maatregelen.
Het appartementencomplex De Nieuwe Botter ligt langs de Buitenlandse Baan en in Park Buitenoord. Het maakt deel uit van een ensemble van drie appartementencomplexen welke losjes in het landschap staan.

Er worden 70 appartementen gebouwd, die worden verhuurd en verkocht. De centrale entrees liggen aan een groen hart van bomen, gezellige zitjes en kleurrijke bloemperken. De 18 koopappartementen zijn inmiddels verkocht.
“Met de verhuur van een deel van deze unieke appartementen voorzien we een belangrijke doelgroep van levensloopvriendelijke woningen. Hier is ontzettend veel vraag naar en we zijn blij om met de Nieuwe Botter aan deze vraag te kunnen voldoen”, vertelt Peter Manders, directeur-bestuurder van Patrimonium. De verhuur van de huurappartementen start dinsdag 20 april om 20 uur via www.woonnetrijnmond.nl.

Oplevering
Joost de Korte, manager planontwikkeling bij Aannemersbedrijf P. van Leeuwen vult aan “Ondanks de Covid-19 situatie en de momenteel stijgende bouwkosten zijn we ontzettend blij dat we dit mooie project mogen en kunnen realiseren. De bouw verloopt volgens planning, dus in de loop van 2021 zullen de eerste appartementen worden opgeleverd.”
Op het dak van de drie gebouwen worden zonnepanelen geplaatst. Deze panelen zorgen voor de collectieve energieopwekking voor elektriciteit in de algemene ruimten en voor de liftinstallatie. De algemene ruimten worden bovendien voorzien van energiezuinige ledverlichting. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van een bodemwarmtewisselaar voor de vloerverwarming, warm tapwater en koeling zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam.

www.denieuwebotter.nl


Vitesse helpt Aad van Loon Sport

BARENDRECHT - Net als tijdens de eerste lockdown helpt korfbalvereniging Vitesse sportcentrum Aad van Loon Sport. Leden van het sportcentrum kunnen gebruik maken van het kunstgrasveld. Iedere ochtend worden er lessen gegeven door de instructeurs. Samen met de overige lessen zijn er nu 30 trainingen te volgen die volgens de huidige richtlijnen van het RIVM gegeven worden.
De leden zijn blij op deze manier weer aan hun gezondheid te kunnen werken. "Thuis trainen via Yourube of Zoom is even leuk, maar er gaat niets boven een les met een instructeur en medesporters. Je doet het ook een beetje voor de gezelligheid”, aldus één van de deelnemers.
Als de sportscholen straks weer open mogen, zullen de buitenlessen op het rooster blijven. Veel mensen vinden het prettig om het te kunnen combineren met hun training binnen.

Remon van Loon is de korfbalvereniging dankbaar voor deze samenwerking. Hij is al jarenlang sponsor van Vitesse,

Een training van Aad van Loon Sport op het veld van Vitesse.