Veel BVV in Sportcafé

BARENDRECHT - Jos Vis ontvangt vanavond, donderdag 15 april, in zijn programma Gert van der Wal.
Sinds november 2018 is Gert bestuurslid voetbaltechnische zaken bij BVV Barendrecht. Toen hij zeven jaar was ging hij al voetballen bij de BVV. Als 18- jarige speler debuteerde hij in het eerste elftal, waarin hij tien jaar speelde. Daarna ging hij in de zaal spelen en bij zondagclub EBOH. De afgelopen jaren begeleide hij als trainer/coach verschillende selectie- en breedtesportteams in alle leeftijd categorieën binnen de jeugdopleiding. Nu is hij dus verantwoordelijk voor het technische beleid bij BVV Barendrecht. Met welke visie is hij aan de slag gegaan en hoe staat de selectie van de hoofdmacht ervoor?
Aan de telefoon is Daniëlla ten Pierik, eveneens van BVV Barendrecht. Zij is op zoek naar begeleiders voor de G-elftallen van de BVV.
Op 22 april is Erik Beenen, voorzitter van HCB, te gast.
Sportcafé is iedere donderdag tussen 19 en 20 uur te horen op Exxact Barendrecht.

Vragen over aanleg speeltuintjes

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) heeft aan het college vragen gesteld over de aanleg van speelplaatsen. Over het proces rond de vervanging van oude speeltoestellen of de aanleg van nieuwe speelplaatsen ontvangt EVB veel klachten. Zo voelen omwonenden zich regelmatig niet gehoord en sluiten speeltoestellen niet altijd aan op de leeftijd van de kinderen in de buurt.
Raadslid Kevin van Bommel: "Bij de aanleg van nieuwe speelplaatsen in de Van Leidenvliet, de Schapenburg en de Kamelenburg, zijn een aantal zaken niet goed gedaan. Zo zijn er bijvoorbeeld in de Van Leidenvliet vorig jaar speeltoestellen geplaatst voor heel kleine kinderen terwijl die daar helemaal niet wonen. En met een handtekeningenactie van ouders in de straat is helemaal niets gedaan.”
EVB wil meer inzicht in het proces rond de aanleg van speelplaatsen en is met name geïnteresseerd hoe direct omwonenden worden betrokken.