Wat een verspilling

"Ik woon al 12 jaar met veel plezier op het Middeldijkerplein, maar wat ik nu ervaar maakt me alleen maar boos.
Allereerst: er wordt volgens mij nog steeds weinig gebruik gemaakt van de Bibliotheek na de 2e of de 3e vernieuwing, zelfs met ingebouwde huisjes!
Ten tweede: de vernieuwing van het Middeldijkerplein.
Bomen werden gekapt en daarvoor worden nu afschuwelijke borders geplaatst met witte stenen die als zitplaatsen gaan fungeren en waarop straks vooral jongelui zich zullen gaan vermaken.
Men is nu al zes weken bezig en het zal no lang duren voor het geheel klaar is, terwijl het er niet mooier op wordt.
Ten derde: de veel te kleine papiercontainers. Ik heb al drie weken op rij geprobeerd om papier kwijt te raken. Helaas ze zaten steeds al vol.
Heeft dat soms allemaal te maken met de verkochte aandelen van Eneco?
Straks moeten de inwoners van Barendrecht hogere kosten op gaan opbrengen om al die onzinnige vernieuwingen te bekostigen."

Adriaan Kokx,
Barendrecht


Klasgenootjes gezocht

"Ik ben op zoek naar klasgenootjes die bij de nonnen op de Claraschool aan de Slotboomplein in Rotterdam-zuid hebben gezeten. We hebben er een hoop gevonden, maar zouden het leuk vinden als we er nog meer kunnen vinden. Wij zoeken nog Els vd Heuvel, Floor Oliveiro, Francy Reighardt, Mies van Gils, Joke Tonissen, Marijke Broeders, Gerda Jansen, Rita Poiesz, Annemarie van Overbeek, Ellen van Gelder, Jacqueline Gruythuysen, Diny vd Broek.

Wat zou het leuk zijn om elkaar na 60 jaar weer te ontmoeten."

Diny van der Zand-de Vos
Jandiny@hotmail.com


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Frisse start nieuw vliegseizoen voor de duiven

BARENDRECHT - In het Vlaamse dorpje Lennink , 120 km door de lucht verwijderd van Barendrecht, tussen Antwerpen en Brussel, stonden ruim 38.000 duiven klaar om in drie groepen gelost te worden
Daaronder 1017 duiven van de club uit Barendrecht ingedeeld in de groep Midden en onderdeel van Samenspel Hoekse Waard bestaande uit 9 verenigingen, die weer onderling 4498 duiven mee hadden
De weersomstandigheden waren bij lossing 4 graden later oplopend naar 8 graden, onbewolkt , zon ,N.N.O. wind kracht 3.
Er waren 1017 duiven, 33 deelnemers, in Barendrecht waarvan de eerste 255 aankomend op de uitslaglijst vermeld worden. De winnaar was Koos Lusdonk die 39 duiven zelf mee had en 25 duiven op de uitslaglijst had en goud, zilver, brons ,1e -2e 3e prijs, in Samenspel Hoekse Waard 3e-4e-5e prijs voor de neus van de concurrentie weg kaapte. De snelheid was 74 km per uur, vliegtijd was 1.38 uur.
De eerste 3 duiven van Koos Lusdonk waren 1 jarige duiven en kwamen om de seconde aan.

In de B-groep wist het nieuwe lid Maarten Horssen meteen de overwinning in de wacht te slepen 32 mee 8 prijzen, 15 e prijs gezamenlijke uitslag A+B. Tweede werd Piet Berkhout en derde Sjaak Beyer.