Aangepaste deadlines Koningsdag

In verband met Koningsdag is de deadline voor het aanleveren van kopij en advertenties vervroegd. Advertenties en kopij dienen uiterlijk maandag 26 april om 16 uur binnen te zijn.
De krant verschijnt in de week van Koningsdag op donderdag 29 april.

Nieuwjaar (1)

BARENDRECHT – De gemeente gaat bekijken of dure speeltoestellen die zijn vernield, vervangen moeten worden door een eenvoudiger hufterproof toestel. Dat zei burgemeester Jan van Belzen dinsdag naar aanleiding van vragen over de jaarwisseling.
Martijn van Meppelen Scheppink (SGP/CU) stelde vragen over de evaluatie van de jaarwisseling. Daaruit bleek dat er voor 13.000 euro schade is aangericht aan speeltoestellen. Een toestel aan de Veldhoenakker (9100 euro schade) werd al voor de tweede maal vernield. De dader is onbekend. Bij een toestel aan de Klipper (schade 4600 euro) hing een camera. Hier kan de schade worden verhaald op de dader.

Nieuwjaar (2)

BARENDRECHT - Jonathan Vrijman (EVB) heeft gevraagd waarom de boa's tijdens de jaarwisseling maar één boete hebben uitgedeeld. Volgens wethouder Schaap zijn er niet meer mensen op heterdaad betrapt. Hij is tevreden over de boa's. "Door hun aanwezigheid hebben ze groepen uit elkaar gehaald, onder meer in het Riederpark. Ik heb de overtuiging dat er anders veel meer schade zouden zijn geweest.”