Het Muiziekplein deze week. Er ligt een fiets op het kunstwerk.
Het Muiziekplein deze week. Er ligt een fiets op het kunstwerk. Foto:

Overlast op Muziekplein door auto's en herrie

BARENDRECHT – Het is zondagmiddag en avond onrustig geweest op het Muziekplein in de wijk Nieuweland. Er reden auto’s over het plein, er is een fiets op het kunstwerk gelegd en er was geluidsoverlast. De fractie van EVB beschikt over beelden hiervan. Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman vroeg dinsdag de burgemeester om uitleg.

Burgemeester Jan van Belzen is geschrokken van de gebeurtenissen. Hij verbaast zich erover dat er geen melding is gedaan via de nummers 112 of 0900-8844. Volgens EVB-voorzitter Roeland Bol bellen bewoners van het plein regelmatig de politie, maar worden ze dan verwezen naar de gemeente. Vervolgens zou er niets gebeuren.

Er was dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Samenleving onduidelijk over het tijdstip van de overlast. De burgemeester sprak over zondagmiddag. Beelden die EVB in bezit heeft laten een donker plein zien, duidelijk na het ingaan van de avondklok.

De burgemeester heeft aangekondigd dat er het komend weekeinde door de politie extra toezicht wordt gehouden op het Muziekplein. Binnenkort moet een jongeren ontmoetingsplek (JOP) aan de Bachlaan een plek zijn waar de jongeren naartoe kunnen worden verwezen. Dan moet het rustiger worden op het plein.