Aan de directe omgeving van de Stationstuin wordt nog gewerkt, maar de woningen zijn opgeleverd.
Aan de directe omgeving van de Stationstuin wordt nog gewerkt, maar de woningen zijn opgeleverd. Foto:

Appartementen Stationstuin gereed

BARENDRECHT - Bij het station zijn 82 appartementen verdeeld over drie appartementenblokken opgeleverd. Het project Stationstuin is door BAM Wonen ontwikkeld en gerealiseerd.

Het eerste appartementenblok bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije sector. De sociale huurappartementen zijn in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd, de vrije sectorappartementen voor opdrachtgever Brookland.
De voormalige zwembadlocatie 't Keerpunt heeft plaatsgemaakt voor een prachtige woonomgeving waar zowel sociale huur als vrijesector huur- en koopappartementen samenkomen. De realisatie van de drie concept-appartementenblokken kende met veertien maanden een korte doorlooptijd. Het ontwerp is van Klunder Architecten.
"Wij hebben voor Stationstuin gekozen omdat het een mooi en ruim appartement is. Ons appartement ligt op de derde etage met een mooi uitzicht over de wijk en is voorzien van een ruim balkon. Ook de locatie is ideaal. We zien er erg naar uit om hier lang en met veel plezier te kunnen wonen”, aldus de nieuwe bewoners Leo en Joke.