Jongen (16) komt om door ontploffing in huis

BARENDRECHT - Vrijdag rond 16.40 uur werd een jongen van 16 jaar uit Heerjansdam met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had ernstig letsel aan zijn hoofd door een ontploffing in een huis aan de Rietgors. De jongen is later in het ziekenhuis overleden.
Omdat het niet duidelijk was wat er precies had plaatsgevonden, zijn de andere vier jongens (tussen de 15-20 jaar uit Barendrecht en Heerjansdam) die in het huis aanwezig waren, aangehouden. Later die avond zijn zij weer heengezonden, maar hun rol blijft in onderzoek.
Over de oorzaak van de ontploffing heeft de politie geen mededelingen gedaan.


Duizenden euro’s en wapens in ‘spookwoning’

BARENDRECHT - De politie heeft op woensdag 14 april duizenden euro's aan contant geld aangetroffen in een onderzoek naar spookbewoning in een woontoren op de Wilgenwede. Ook werden er twee vuurwapens en een taser in beslaggenomen. Er zijn drie verdachten aangehouden. De woning is direct door de burgemeester gesloten voor een periode van zes maanden.
Bij een controle van een voertuig trof de politie die dag verdovende middelen aan. Hierop werden de inzittenden, een 38- en 34-jarige man, aangehouden. Bij een instap in de woning van de verdachten troffen we nog meer verdovende middelen aan. Ook werden er twee vuurwapens en een taser in beslaggenomen. Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehouden in de woning.
In de auto werd in een verborgen ruimte ook nog eens 5 kilo cocaïne aangetroffen en in beslaggenomen.
Het onderzoek kwam op gang, nadat agenten daar eerder op het adres zijn geweest voor een andere melding. Toen waren er veel mensen aanwezig in de woning, waardoor er een onderzoek naar ‘spookbewoning' startte. Dat houdt in dat mensen wonen waar ze niet staan ingeschreven of staan ingeschreven waar ze niet wonen. Zo kunnen zij ongemerkt en ongestoord hun gang gaan.