Zelf muziek maken bij harmonie in het Trefpunt

BARENDRECHT - Harmonievereniging Barendrecht bestaat dit jaar 100 jaar. Er worden momenteel veel online activiteiten georganiseerd waaronder de lessen, maar er zijn ook muzikanten die met elkaar spelen in huiselijke kring met muzikanten uit hetzelfde huishouden of gezellig met een medemuzikant die op bezoek komt. “Kortom we kunnen niet in complete formaties oefenen maar uiteraard schept deze manier van spelen ook een grote band”, legt secretaris Maria Prooij uit.

“Dat de vereniging springlevend is bewijst ook het feit dat een aantal leden al weer een tijdje bezig zijn om plannen te maken hoe we na deze lock-down met de huidige leden op een verantwoorde manier kunnen gaan spelen maar ook hoe we nieuwe leden een mooie nieuwe hobby kunnen bieden die op een veilige manier wordt aangeboden. “

Om met de jongsten te beginnen komt er een groep voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van het basisonderwijs. Op speelse wijze maken ze kennis met muziek.

Voor de kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 zijn er op diverse niveaus mogelijkheden om kennis te maken met muziek. Dit gebeurt uiteraard ook ( net als bij de jongsten ) in kleine groepjes.

Ook voor de jeugd zijn er diverse mogelijkheden om te spelen als je al wat muzikale ervaring hebt maar ook beginners in die leeftijdscategorie zijn welkom.

Wie ouder is dan 18 jaar is ook welkom. Er zijn orkesten op verschillende niveaus en op verschillende dagen van de week ( zowel overdag als avonds) . Niet alleen ervaren muzikanten maar ook beginners (geen maximum leeftijd) vinden bij een van de opleidingsorkesten een warm onthaal. Leden van de vereniging krijgen gratis een instrument in bruikleen.
Zie de website www.harmoniebarendrecht.nl voor het huidige aanbod. Bij voldoende aanmeldingen kan dit op diverse dagen en uren nog worden uitgebreid. De vereniging heeft een goed opgeleid professioneel docententeam waarbij uitbreiding van individuele en groepslessen mogelijk is.

Neem voor vragen, aanmelding of een gratis proefles contact op met secretaris@harmoniebarendrecht.nl of bel/app Maria Prooi 06-42412638.