Waterschap heeft waarnemend college

REGIO - De Verenigde Vergadering van waterschap Hollandse Delta heeft vier nieuwe heemraden benoemd. Samen met dijkgraaf Jan Bonjer vormen zij een waarnemend college, tot er een interim college benoemd kan worden.
Lies Struik (fractie Ongebouwd) is benoemd als heemraad vanuit de geborgde zetels; vanuit de partijen zijn, ter vertegenwoordiging van de categorie Ingezetenen, Hans Kalle (Waterschapspartij Hollandse Delta), Anne Mollema (Water Natuurlijk) en Conny Verbaas (VVD) benoemd. Er waren geen tegenkandidaten.
De vacatures waren ontstaan nadat op 15 maart de vijf toenmalige heemraden hun functie ter beschikking hadden gesteld.
In een interview met het tijdschrift Binnenlands Bestuur zegt oud-heemraad Petra van Nes dat dijkgraaf Jan Bonjer maar beter kan opstappen. “Jan Bonjer is een hoofdredacteur die dijkgraaf wilde worden. Maar hij snapt niets van politiek en kan niet besturen”, aldus Petra van Nes.

Afscheid raadslid

HEERJANSDAM - Elbert Vissers (VVD) heeft afscheid genomen van de gemeenteraad van Zwijndrecht. Hij was ruim 18 jaar actief in de Zwijndrechtse politiek als raadslid en wethouder.
Elbert Vissers neemt afscheid, omdat hij in Brabant gaat wonen. Ron Bijl neemt zijn plek in de raad in voor de VVD.

Voetbal voor meiden

HEERJANSDAM - Bij VV Heerjansdam is plaats voor beginnende en gevorderde voetbalsters vanaf 8 jaar. Er zijn al gezellige, gemotiveerde meidenteams onder 15 jaar en onder 17 jaar.
De club wil het meidenvoetbal uitbreiden en heeft vooruitlopend daarop bijvoorbeeld al een kleedkamer speciaal voor meiden gereserveerd. Bij vv Heerjansdam is veel aandacht voor talentontwikkeling bij de jeugd.
Vrijblijvend en gratis kennismaken en trainen is mogelijk. Neem daarvoor contact op met Serge Willemstein serge@
transparanttraining.nl, 0637272844.