Aangepaste deadline

BARENDRECHT - Vanwege Hemelvaartsdag op 13 mei verschijnt de krant op woensdag 12 mei. Kopij dient maandag 10 mei om 12 uur binnen te zijn bij de redactie. Advertenties dienen uiterlijk maandag 10 mei om 16 uur binnen te zijn.

Herdenking op 4 mei

BARENDRECHT – Er is ook dit jaar op het Doormanplein geen publiek welkom bij de herdenking op 4 mei.

’s Morgens zal burgemeester Jan van Belzen de verschillende monumenten in de gemeente bezoeken en hier bloemen leggen. Ook de oorlogsgraven worden bezocht. De burgemeester is tijdens deze rondgang slechts vergezeld van de kinderburgemeester en de voorzitter van de Stichting René Toonen.
Vanaf 19.30 uur een herdenkingsprogramma te beluisteren via Exxact Barendrecht. Tijdens deze herdenking is een toespraak van de burgemeester te horen en twee gedichten, o.a. voorgedragen door de kinderburgemeester Iglaas Adnaan. Via de diverse sociale media en het televisiekanaal van Exxact Barendrecht zijn beelden te zien van de herdenking.
De klok van de Dorpskerk zal vanaf 19.50 uur luiden waarna om 19.58 uur het signaal taptoe klinkt verzorgd door trompettist Marcel Schoonen. Na het signaal volgen 2 minuten stilte. Na de 2 minuten stilte klinkt het Wilhelmus en zal de burgemeester namens alle Barendrechters een krans leggen bij het monument op het Doormanplein. Ook de kinderburgemeester zal samen met de voorzitter bloemen leggen.
De inwoners van Barendrecht worden opgeroepen niet naar het Doormanplein te komen. In deze tijd zijn volgens de richtlijnen samenscholingen of samenkomsten op het plein verboden. Wel roept de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht op om op 4 mei de vlag halfstok te hijsen.