Het beschadigde kunstwerk. Links ligt het losse paneel.
Het beschadigde kunstwerk. Links ligt het losse paneel. Foto:

Deel van kunstwerk ligt achter de struiken

BARENDRECHT – Kunstenaar Koen Huitink en leden van het koor De Slagsingers maakten enkele jaren geleden panelen waarmee het tunneltje onder de Ziedewijdse Baan werd aangekleed. Stichting Alle-r-hande, wijkregie en Stichting Present waren ook bij het project betrokken.

Inmiddels is het kunstwerk aan een opknapbeurt toe. De panelen zijn vuil, hier en daar beklad en beschadigd. Het kleinste paneel is van de muur gehaald. Het ligt (hoe lang al?) naast het tunneltje, achter de struiken. Blijkbaar is er niemand die het paneel veiligstelt of weer in het tunneltje bevestigt.

Op de facebookpagina van De Schakel reageert Linda Edel op het bericht over het kunstwerk. Ze heeft de beschadiging twee keer aan de gemeente Barendrecht doorgegeven via de app Buitenbeter. "Als daar niks aan gedaan wordt dan kan ik er ook niks aan doen." Ze voegt een plaatje bij van een melding, gedaan op 30 maart.

Het tunneltje onder de Ziedewijdse Baan is opgenomen in het boekje dat Echt Voor Barendrecht over de Barendrechtse tunnels en tunneltjes heeft gemaakt. ‘Reinigen en repareren’, is daarin de aanbeveling. De partij wil het plan voor het opknappen van de tunnels in mei officieel presenteren.