Geen JOP in Riederpark

BARENDRECHT – Er komt geen jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Riederpark. De stuurgroep van bewoners heeft zich uitgesproken tegen deze plek. Daarop heeft wethouder Reshma Roopram zoals afgesproken besloten dat er geen JOP komt in het park. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe plek.

Vernieuwen brug is grote operatie

BARENDRECHT - Het bouwen en renoveren van de brugbogen van de Van Brienenoordbrug is een grote operatie. Eerst wordt een nieuwe boog gebouwd, die naar de Van Brienenoordbrug wordt gevaren. De bestaande westboog wordt verwijderd en dan wordt de gloednieuwe boog op de bestaande pijlers gezet. De oude westboog wordt vervolgens gerenoveerd, die vervangt de oostboog.
Het zijn deze werkzaamheden waarvoor Rijkswaterstaat onderzoekt of ze haalbaar zijn in bouwdok Barendrecht. Dit is niet de enige plek: Rijkswaterstaat onderzoekt ook andere opties.
Met dagelijks ruim 230.000 voertuigen is de Van Brienenoordbrug een van de drukste bruggen in Nederland. Per jaar passeren ongeveer 120.000 schepen en gaat de brug 150 keer open voor de scheepvaart. Het vervangen en opknappen van de brug is gepland voor de periode 2025 - 2027.