Er reed weer een grote bus tussen Rijsoord en Barendrecht.
Er reed weer een grote bus tussen Rijsoord en Barendrecht. Foto:

Even terug in de tijd op buurtbus lijn 608

BARENDRECHT - Na exact 20 jaar reed er weer een grote bus tussen Ridderkerk, Rijsoord en Barendrecht. De tijden van West Nederland/Connexxion lijn 186 herleefden voor anderhalf uur.
Vroeger kon je vanaf Ridderkerk via Rijsoord, Barendrecht, Heerjansdam, Smitshoek naar Rotterdam Zuidplein. Tegenwoordig rijden er twee buurtbuslijnen:
Lijn 608, Ridderkerk, Rijsoord, Barendrecht Station naar Barendrecht Centrum.
Lijn 609, Slikkerveer, Ridderkerk, Rijsoord naar Barendrecht Station.
Maandagmorgen 19 april moest één van de bussen kort naar de garage voor een geplande banden wissel. Gedurende anderhalf uur nam een grote bus de route over. De vrijwillige chauffeur ondersteunde de RET chauffeur. "Het was even lastig, want deze bus kon niet op alle plaatsen komen, maar we hebben toch alle haltes kunnen aandoen. We konden ook niet over het station en moesten dus iets omrijden, maar we lieten de passagiers niet in de kou staan”, vertelde Frida de Korte na het avontuur met de grote bus.
Ook passagiers wisten niet wat ze overkwam toen er een grote bus voorreed in plaats van het gewone 8 persoonsbusje. Enkele mensen dachten dat er weer zoveel passagiers waren dat een grote bus nodig is. Voorlopig is dit niet nodig, maar de buurtbussen voorzien in een behoefte en vervoeren in deze Corona tijd zo rond de 1000 passagiers per maand.