Kinderburgemeester Iglaas Adnaan tussen de kleurende kinderen.
Kinderburgemeester Iglaas Adnaan tussen de kleurende kinderen. Foto:

Kleuren met de kinderburgemeester

BARENDRECHT – Zestien kinderen kwamen woensdag 28 april naar park Buitenoord voor een leuke middag met kinderburgemeester Iglaas Adnaan. Er waren meer kinderen dan verwacht afgelopen op de activiteit. Het was dan ook prachtig weer om een middag in het park door te brengen.

Er werden door de kinderen tekeningen en kleurplaten gemaakt. Voor de kinderen lagen er kleden op het gras waarop ze aan de slag konden gaan. Ook werden er spelletjes gedaan.
Aan het eind van de middag werden de tekeningen gebracht naar ouderen aan de Oude Haven. Ook enkele ouderen die in het park naar de kinderen kwamen kijken, gingen met een tekening naar huis. Een deel van de kinderen hielp Kijk op Welzijn bij het bezorgen van boodschappen aan ouderen.
Kinderburgemeester Iglaas kreeg bij de organisatie van de middag hulp van Esther Dost van Stichting Present en van de raadsleden Winnie Hofland (fractie Hofland) en Jacintha Floor (VVD).
Binnenkort wil de kinderburgemeester naar buiten komen met een plan voor toegankelijkheid. 'Want dit vind ik mega belangrijk. Dit gaat misschien veel werk kosten, maar ik heb het ervoor over", kondigt ze aan.