Aangepaste deadline

BARENDRECHT - Vanwege Hemelvaartsdag op 13 mei verschijnt de krant op woensdag 12 mei. Kopij dient maandag 10 mei om 12 uur binnen te zijn bij de redactie. Advertenties dienen uiterlijk maandag 10 mei om 16 uur binnen te zijn. Het kantoor van BAR Lokale Media is op 13 en 14 mei gesloten.

Dit jaar 69
statushouders

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft in de eerste helft van dit jaar 38 statushouders opgevangen. Voor de tweede helft van dit jaar is de taakstelling 31, waarmee het totaal op 69 komt. Wethouder Nico Bults schrijft aan de gemeenteraad dat dit aantal lager is dan verwacht. Er was voor de tweede helft van dit jaar op 38 gerekend.
Het is de bedoeling dat de statushouders Nederlands gaan leren. Dat gebeurt, maar wordt wel gehinderd door de coronamaatregelen. Daardoor verloopt ook het inburgeren langzamer dan gewenst, zo blijkt uit een rapportage die de wethouder naar de gemeenteraad heeft gestuurd.
Binnen de huidige wet zijn statushouders zelf verantwoordelijk om binnen de inburgeringstermijn van drie jaar hun inburgeringsexamen te halen. Door een wetswijziging gaat de gemeente daar in de toekomst ook een rol bij spelen.

Snuffelmarkt

BARENDRECHT - Het is weer mogelijk om de Snuffelmarkt te bezoeken zonder eerst een afspraak te maken.
Wel gelden nog steeds de coronaregels. Er mogen per keer zes personen binnen aanwezig zijn. Openingstijd is van 10 tot 12 uur.
Op zaterdag 8 mei is er een speciale Moederdagactie en zijn de volgende artikelen voor de helft van de prijs: Vazen, kop en schotels, bloempotten en boeken.
De Snuffelmarkt is te vinden achter de Dorpskerk aan de Dorpsstraat. De opbrengst is voor de kerk.