Open brief over uitblijven van kunstgrasveld

HEERJANSDAM – Het bestuur van VV Heerjansdam heeft een open brief gestuurd aan het college van b en W van de gemeente Zwijndrecht. Aanleiding is de stagnatie bij de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark de Molenwei.

De stagnatie bij de aanleg van het kunstgrasveld heeft het bestuur een ‘enorme kater’ opgeleverd, schrijft voorzitter Peter van der Linden. “Dit voelt als een mokerslag en koude douche voor onze leden. De voorgenomen aanleg van het kunstgrasveld deze zomer was juist een lonkend perspectief voor onze leden om in deze toch al lastige coronaperiode de vereniging trouw te blijven.”

Het veld zou tijdens de komende zomer worden aangelegd. In maart is dat nog door de gemeente bevestigd. De hele planning voor het komende seizoen is afgestemd op het beschikbaar zijn van een kunstgrasveld. Dat dreigt nu niet te gaan lukken. Van der Linden dringt erop aan dat de aanleg nog wel dit jaar gaat plaatsvinden.

De complete brief is te lezen op:
deschakelbarendrecht.nl



Scouting 'Dolfijnen'
vieren Bevrijdingsdag

BARENDRECHT - Zaterdag 1 mei hebben de Dolfijnen (7-11 jaar) van Scouting FN12 tijdens de opkomst samengewerkt om heel Nederland te bevrijden.

Twee teams, de geallieerden, moesten allerlei taken doen waarbij ze punten konden verdienen om een stukje land te veroveren. Samen probeerden de teams zo veel mogelijk land te bedekken met ‘vrijheidsfakkels', want een land bevrijden is natuurlijk een grote samenwerking. Van vlag hijsen, vuur maken, knopen leggen, het kompas gebruiken, morse seinen, tot op wacht staan, alle dingen die nodig zijn om als leger te functioneren kwamen aan bod.

Meer informatie over de waterscoutinggroep via fn12.nl.